FOLK

En mavepuster i en blød hat

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Ekstra Bladets chefredaktør fik et par gevaldige buler i den bløde hat.

Ekstra Bladets chefredaktør fik et par gevaldige buler i den bløde hat.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Debat
11. april 2022

Om man mener, at Rusland er en trussel eller ej, kan ses tydeligt i politikeres kropssprog og selfies. Og så viser det sig, at en chefredaktørs selvbillede måske er nemmere at slå en bule i end en blød hat.

Søren Søndergaard: Enhedslistens EU-ordfører svarede: »Generelt er svaret nej« til spørgsmålet om, hvor vidt Rusland er en trussel mod Europa lige nu. »What?!« udbrød Mette Frederiksen, mens hun hoppede i stolen og flåede sine briller af, da hun hverken kunne tro sin øjne eller ører.

Søren Søndergaard II: Det er ikke kun statsministeren og spørgsmålets ophavskvinde, SF’s Anna Valentina Berthelsen, der er overraskede over Søndergaards svar, så for ikke at blive misforstået uddyber han til Berlingske: »Rusland udgør ikke en militær trussel mod alle Europas lande.«

Rasmus Jarlov: Den konservative politiker har sammen med partifællen Marcus Knuth besøgt Ukraine, hvor de på selfies med hjelm og skudsikker vest ligner to, der anser Rusland for en trussel. Jarlov er utilfreds med, at Ursula von der Leyen forsinkede deres togtur.

Lotte Folke: Deadline-værten kan ifølge Ekstra Bladets nye chefredaktør, Knud Brix, »ikke slå en bule i en blød hat«. Det første resultat i en Google-søgning på det udtryk stammer fra Stig Tøfting, der udfordrer Brian Nielsen til at slå ham i maven. Hvis ikke blød hat, så journalistisk mavepuster?

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her