Folk

Oligarker findes ikke i Danmark – jo, de gør, siger SF-profil

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
SF-politikeren Carl Valentin har fået ørerne i maskinen efter sine udtalelser om påstået ’oligarker’ i Danmark.

SF-politikeren Carl Valentin har fået ørerne i maskinen efter sine udtalelser om påstået ’oligarker’ i Danmark.

Jens Dresling

Debat
7. april 2022

Den tidligere SFU-landsformand, Carl Valentin, tages i skole på sociale medier og i den borgerlige presse: Han har sat spørgsmålstegn ved, om Danmarks rigeste fortjener deres milliardformuer.

Carl Valentin: Alle ved, at ’oligarker’ har man kun i suspekte nationer som Putins Rusland. Og i al fald må betegnelsen kun bruges om suspekte milliardærer. Men ak, SF-profilen her, fik aldrig memoet. Nu er han mål for blå shitstorm.

Anders Holch Povlsen: Om den rigeste dansker, koncernejeren her, bemærker Valentin: »Intet individ arbejder så hårdt, at det har fortjent sådanne summer. Sygt og uretfærdigt! Der findes faktisk også oligarker i Danmark!« Holch er god for 93 milliarder kroner.

Mai Mercado: Blandt koblets anførere er en konservativ politiker: »Du skulle skamme dig med sådan et opslag. Og hvis jeg var dig, ville jeg skynde mig at slette det. Med din politik mister Danmark dygtige erhvervsfolk,« skriver hun på Facebook.

Lars Seier Christensen: Det er ikke første gang, den tidligere landsformand for SFU kommer i klammeri med rigfolk og deres fans. »Valentin er en misundelig, forkælet, pengeopkrævende ungersvend,« lød en tidligere bandbulle fra denne vekselerer.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

KAN man da være 93 milliarder penge værd som menneske?

Per Selmer, Eva Schwanenflügel, Anne-Marie Esmann, Tommy Clausen, Inger Pedersen og David Zennaro anbefalede denne kommentar

der findes vel en slags mini oligarker i Danmark -sikkert en del MEN der findes en del flere af den rigtige type i Ukraine og selvfølgelig som vi allesammen efterhånden ved i Rusland . Oligarker findes mange steder men stor trives bedre i nogle lande men tager gerne på hvid.vaskeri i banker som kunne ligge i London, Zurich eller Tallin (Danske Bank) .