Folk

Sidste år har ombudsmanden 43 gange givet hug til ministerierne. FOLK giver dig top tre

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Niels Fenger har siden den 1. december 2019 været Folketingets Ombudsmand.

Niels Fenger har siden den 1. december 2019 været Folketingets Ombudsmand.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Debat
26. april 2022

Social- og ældreminister Astrid Krag har haft flest sager forbi Ombudsmanden i 2021. Alligevel klarer hun sig bedre end gennemsnittet af ministerierne, viser Ombudsmandens årsberetning.

Ombudshug: Av, av, av i 43 sager … Så mange gange udtalte Folketingets Ombudsmand kritik og anbefalinger til ministerierne sidste år. De 43 ombudshug skal ses i forhold til antal afsluttede sager: 2.927, og de udgør således halvanden procent. I hver femte sag var der ingen kritik.

Krag-hug: Blandt ministerierne har Social- og Ældreministeriet flest sager, nemlig 830. Det glæder sikkert Astrid Krag, at hendes ministerium klarer sig bedre end gennemsnittet: Der er ombudshug i otte sager, svarende til knap en procent. I 241 sager er der ikke udtalt kritik.

Hækkerup-hug: Nick Hækkerups justitsministerium har næstflest sager: 655. Heraf var der kritik fra Niels Fenger i 11 sager eller cirka 1,7 procent – altså en kende værre end gennemsnittet. Til gengæld var der ingen hug til Slotsholmsgade 10 i hele 173 sager, svarende til godt en fjerdedel.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her