Folk

Teknologioligarker har kæmpe magt til at forme offentligheden

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Pengemænd som Elon Musk, der netop har købt Twitter, har generelt en stor magt over, hvor grænser for ytringer skal sættes.

Pengemænd som Elon Musk, der netop har købt Twitter, har generelt en stor magt over, hvor grænser for ytringer skal sættes.

Brendan Smialowski/AFP/Ritzau Scanpix

Debat
27. april 2022

Musks overtagelse af Twitter føjer sig til en tendens i tiden: Internetmoguler og sociale mediemilliardærer er stærkt overrepræsenterede på listen over verdens allerrigeste

Sergej Lavrov: Ruslands udenrigsminister advarer nu om, hvad der på nyrussisk må hedde en ’tredje verdens-specialoperation’. Det kan tolkes som en eskalationstrussel. Eller som et alibi for en mulig russisk exit fra en kuldsejlet krig, siger analytikere.

Elon Musk: Prisen for Twitter svarer til en sjettedel af ovennævntes formue. Som oplyst libertariansk enevoldskonge vil han alene vide, hvor grænser for ytringer skal sættes og flyttes. Dog må han stadig operere inden for lovenes rammer.

Techoligarker: Pengemænd sidder genelt på stor ytringsmagt: Næstrigeste Jeff Bezos ejer The Washington Post. Nummer tre på magasinet Forbes’ 2021-liste over verdens rigeste ejer Facebook; nummer fem og seks grundlagde Google, nummer fire og ni startede Microsoft.

Emmanuel Macron: Efter den tredjestørste præsidentvalgsejr i Den Femte Republiks historie ser Macrons centrumblok ud til at genvinde absolut flertal i Nationalforsamlingen: Mellem 328 og 368 deputerede ud af 577 får de i en første meningsmåling.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her