Folk

Brian Mørk kan ikke se pointen med verdens første transkønnede barbiedukke

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Skuespilleren og transkvinden Laverne Cox er blevet barbieficeret. Her fremviser hun den første transkønnede barbiedukke ved et show i New York den 26. maj.

Skuespilleren og transkvinden Laverne Cox er blevet barbieficeret. Her fremviser hun den første transkønnede barbiedukke ved et show i New York den 26. maj.

Ritzau/Scanpix

Debat
28. maj 2022

Tiderne skifter, også i Barbie World, men Brian Mørk forstår ikke, hvad meningen er med en transkønnet barbie, når dukkerne alligevel ikke har noget mellem benene. 

Barbie: Det er svært at komme i tanke om noget mere heteronormativt legetøj end den hvepsetaljeudrustede barbiedukke og hendes veltrænede mand Ken. Men tiderne skifter, også i Barbie World, og snart bliver det muligt for piger – og drenge – at lege med den første transkønnede barbiedukke.

Laverne Cox: Det er skuespilleren og transkvinden Laverne Cox, kendt fra serien Orange Is The New Black, der som en del af en tribute kollektion nu bliver barbieficeret. »Transkønnede Barbie er en realitet. Hun giver dig udseendet. Hun giver dig alt,« har Cox udtalt.

Brian Mørk I: Den identitetspolitiske shitstormmagnet Brian Mørk misser selvfølgelig ikke muligheden for at blande sig i transbarbiedebatten. »Jeg forstår ikke … Er Barbie og Ken ikke begge kendt for slet ikke at have noget mellem benene? Hvad er så ideen?« skriver han på Twitter.

Brian Mørk II: Brian er en nar ... har Mørk selv valgt at kalde sit kommende show. Han lover, at jokesene bliver bedre end eksempelvis den her: »En vatpik ville ellers være en praktisk kæreste at have for piger en lille uges tid hver måned.«

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her