Folk

Druknet og smadret gipsbuste skulle ’rematerialisere’ igen

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Katrine Dirckinck-Holmfeld er en af tidens omdiskuterede vandalkunstnere og indkasserer nu 35.000 kroner fra Statens Kunstfond til en udstilling om den ’rematerialiserede’ gipsbuste af Frederik V.

Katrine Dirckinck-Holmfeld er en af tidens omdiskuterede vandalkunstnere og indkasserer nu 35.000 kroner fra Statens Kunstfond til en udstilling om den ’rematerialiserede’ gipsbuste af Frederik V.

Jesper Houborg/Ritzau Scanpix

Debat
12. maj 2022

Katrine Dirckinck-Holmfeld er en af tidens omdiskuterede vandalkunstnere og indkasserer nu 35.000 kroner fra Statens Kunstfond for projekt, der ville udstille ’rematerialiseret’ gipsbuste af Frederik V.

Erling Haaland: Det norske fodboldangrebs-es anklages nu for ’hykleri’: Han har protesteret mod menneskerettighedsovergreb i Qatar, men begynder den 1. juli i Manchester City, der ejes af De Forenede Arabiske Emiraters ikke mindre brutale regime.

Shereen Abu Aqla: Israel fordømmer krigsforbrydelser i Ukraine, men anklages nu selv for at begå en: I går skal israelske soldater have skudt al-Jazeera-reporter Shereen Abu Aqla, mens hun – iført pressevest – dækkede deres aktion imod Jenin-flygtningelejren.

Keir Starmer: Labour-lederen hænges i tabloidmedier ud for at have nydt en øl og en karryret på en takeawayrestaurant, da landet var under nedlukning. ’Jeg går af, hvis jeg får en bøde’, lover han – i kontrast til sin bødestrafidømte premierminister.

Katrine Dirckinck-Holmfeld: En af tidens omdiskuterede vandalkunstnere indkasserer nu 35.000 kroner fra Statens Kunstfond til at udstille sin ’rematerialiserede’ gipsbuste af Frederik V, som hun i efteråret 2020 stjal fra Charlottenborgs festsal og smed i havnen.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her