Folk

Gæt et parti: Kolonihave med kunstgræs og flagstang

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik
Det ser dejligt ud, men man må ikke flytte permanent ind i sin kolonihave. Nu skal det koste bøde at bo i sin kolonihave om vinteren, foreslår et parti, der ellers har kolonihaver centralt i deres brand.

Det ser dejligt ud, men man må ikke flytte permanent ind i sin kolonihave. Nu skal det koste bøde at bo i sin kolonihave om vinteren, foreslår et parti, der ellers har kolonihaver centralt i deres brand.

Michael Bager

Debat
18. maj 2022

DF ynder at slå sig op som fortaler for kolonihavefolket. Nu skal det koste en bøde at bo i sin kolonihave om vinteren, foreslår partiet.

Kolonihave-fortalere: Onsdag skal Folketinget diskutere et beslutningsforslag fra Alex Ahrendtsen, DF. Det handler om kolonihaver. Ja, selvfølgelig, tænker FOLK-læseren, for hvis der findes et parti, der har gjort havehygge til selve platformen for sine politiske bestræbelser, så er det da DF.

Kolonihave-udstillere: På partiets landsmøde i Nyborg tilbage i 2007 fik den ikke for lidt. Her havde partiet opført et »vaskeægte« kolonihavehus med kunstgræs, margueritter, flagstang og havegrill som »et godt symbol på danske værdier«, som bladets medlemsblad noterede i sit følgende nummer.

Kolonihave-bekæmpere: DF blæser dog ikke til kamp for den jævne borgers mulighed for at bruge haven, som den enkelte finder bedst. Næh nej, forslaget skal bekæmpe ulovlig helårsbeboelse i kolonihaver. For selv om det er ulovligt at bo i haven om vinteren, gør flere og flere det, viser DF’s tal.

Kolonihave-lovsjuskere: Kolonihaver må ikke bruges til helårsbeboelse, står der i kolonihaveloven. Men ifølge CPR-loven er det muligt at få registreret folkeregisteradresse hele året i sin kolonihave. Den slags lovsjusk er for meget for Ahrendtsen, der nu vil have indført bødestraf til vinterbeboerne.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Spøj, spas og gratis omgange.
HVIS det skal bevises, at kolonihaveejere hver især bor ulovligt i deres kolonihaver hele året, skal det bevises inden de kan idømmes straf. Ligesom det nu engeng er i et retssamfund.

DF kunne overveje, om de kan afsætte en eller flere af deres medlemmer, som kan sitte og holder overvågning 24/7/365 i hver enkelt kolonihaveforening i udvalgte haver, over om hver enkelt kolonihaveejer kan siges at bo der. Der er jo en bevisbyrde, som skal hæves.
Der skal naturligvis holdes øje med, at det ikke er gæster, familiemedlemmer, venner eller andre, som bor i kolonihaven i enkelte nætter. Jeg siger ikke noget om privatlivets fred, her, men det vil være nærliggende at tage stilling til, om det nu er i orden at overvåge folks gøren og laden på en så indgående måde. Man skal også lige have opstillet en definition på at bo.. altså forskellen på hvornår bor man et sted, til forskel fra at overnatte, eller bruge sin fritid osv osv.
Det bliver spændende at følge.

Mvh en tidligere kolonihaveejer, som kender til problematikkerne.