Kommentar

Georg Metz: Hvad menneskene blev jordisk givet, fratages dem for gudsfornægtelsen og de skamløse orgier

De fleste store menneskelige myter om alting slutter med jordens undergang, uden at menneskene ved egen kraft rejser sig igen.
Gængse forestillinger om dagen efter ragnarok må nødvendigvis være nedslående berøvet håbet om genskabende jordiske muligheder, hvis man tager de sære ting, menneskene har for, i betragtning , skriver Georg Metz.

Gængse forestillinger om dagen efter ragnarok må nødvendigvis være nedslående berøvet håbet om genskabende jordiske muligheder, hvis man tager de sære ting, menneskene har for, i betragtning , skriver Georg Metz.

Anders Rye Skjoldjensen

Debat
20. maj 2022

Det utaknemmelige i at forudsige jordens undergang erfarer sandsigeren om ikke andet så i den skepsis, han ifølge sagens natur som regel bliver mødt med: Dommedag kom, dommedag gik, men alt er ved det gamle.

Eksploderer verden rent faktisk på torsdag, er der til gengæld ingen til at anerkende spådommen. Ej heller spåmanden selv.

Men de fleste store menneskelige myter om Alting slutter med jordens undergang, uden at menneskene ved egen kraft rejser sig igen.

Et særtilfælde er gubben Noa, som Vorherre befaler at bygge en ark. Målene til dette fartøj låner Der Grosse Macher fra Gilgamesh. Mens det begynder at regne, fører Noah sønner, koner og markens dyr to og to, ombord. Så kaster de los i landet østen for månen, og tsunamien oversvømmer den kendte verden.

Da Noa til sidst strander på Ararats bjerg, planter han som det første vin, drikker sig sanseløs og bliver alkoholiker – måske i selvforagt. De frelste få stod jo ved rælingen og så passivt til, mens menneskeheden omkom.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Carsten Sandberg

Interessante myter med megen dybde og visdom. Nutiden blev forudsagt i en fjern fortid. Atlantis blev oversvømmet pga. et misbrug af det guddommeligt givne i form af ånd. Nu er der udsigt til kaos på planeten, inklusive oversvømmelser, pga. et misbrug af det guddommeligt givne i form af det moderne menneskes materielle orgie. Hvor er vi dog ikke nået ret langt i vores åndelige og moralske udvikling, at vi ikke kan tage vare på vores efterkommeres fremtid

Eva Munck, Henrik Jandorf, Peter Mikkelsen, Svend-Erik Runberg, Niels Makholm og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Makholm

Georg Metz , - nu, - "begravelseshumør." Min fugle-foder-bræt er rund, diameteren er 1100mm, - nabolagets forskellige katte, kommer flere gange dagligt, "for at se på fugle." Fint nok, - kan en enkelt fugl ikke " få røven med sig," - så er den ikke bedre værd, - end at den må blive til katte foder. Altså: "årsag & virkning." Hvad hjælper det, at nogle vil holde fred. ? Hvis der bare er en enkelt, som er i krigs humør, - så er freden forbi. Til sidst: "retfærdighed," - den er i rest ordre...

jens christian jacobsen

En dag skal vi dø, men alle de andre dage skal vi leve!
Et forsøg på at opmuntre den Gamle Prædikant på en (næsten) solskinsdag

jens peter hansen

Den strækmarchbeundrende autokrat var for små 3 mdr. siden i følge Metz bare igang med at sikre sine randområder, områder han i følge Metz historisk havde ret til at dominere og som han var lovet garantier for ikke skulle trues. Alligevel har de to krigsgale nationer, Sverige og Finland tilladt sig at blive nervøse og på den måde ødelagt den gode stemning. Havde de dog bare læst Information, hver fredag og Nato givet hvad zsarens er, så kunne vi ånde i fred og
ro.

Freddie Vindberg

Jeg bøjer mig for overmagten, den satan.

Og finder lidt trøst i Metz' suveræne klumme.

Her på falderebet?

Freddie Vindberg

Dumme politikere er nok det største problem.

Dumme.

Anders Thornvig Sørensen

Den sørgende nattefugl kalder til samling, og de døende blomster anråber guderne.

https://www.youtube.com/watch?v=HtxRCwZH-OA