Folk

Herlufsholms rektor er blevet fyret, og præfektordningen afskaffes

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Så gik den ikke længere for rektoren på Herlufsholm. Mikkel Kjellberg stopper.

Så gik den ikke længere for rektoren på Herlufsholm. Mikkel Kjellberg stopper.

Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix

Debat
9. maj 2022

Herlufsholm Skole skal ikke længere være et sted, hvor man bliver opfordret til at tilgive, hvis man bliver udsat for mere eller mindre ritualiseret vold. Rektor er fyret, præfektordningen afskaffet og bestyrelsen bliver siddende.

Mikkel Kjellberg: Så gik den ikke længere for rektoren på Herlufsholm, der ellers har gjort sit for at bortforklare den accept af vold på kostskolen, som en TV 2-dokumentar afslørede i torsdags. På et ekstraordinært bestyrelsesmøde lørdag blev det besluttet, at Mikkel Kjellberg stopper.

Torben von Lowzow I: Herlufsholms bestyrelsesformand, godsejer, direktør, hofjægermester, kammerherre m.m. Torben von Lowzow udtaler til Politiken, at man straks vil gå i gang med at arbejde for en omfattende kulturforandring. I første omgang vil vicerektor Martin Arvedlund overtage rektorstillingen.

Torben von Lowzow II: Formanden har også diskuteret med bestyrelsen, om han selv skulle gå af. De blev enige om, at det er bedre, at han bliver, udtaler von Lowzow til Ritzau. En advokatundersøgelse er sat i gang, og her skal der ifølge von Lowzow ikke være nogen hellige køer, heller ikke bestyrelsen selv.

Præfekter: Handlingsplanen, der skal gøre Herlufsholm til et tryggere sted at være, indebærer blandt andet, at præfektordningen, der giver udvalgte ældre elever ansvar for at opdrage på de yngre elever, afskaffes. Det samme gør sovesalene, hvor mange af de grænseoverskridende episoder har fundet sted.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her