Folk

Hvem mon er Folketingets eneste cannabisordfører?

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Torsten Gejl fra Alternativet er en travl mand. I indeværende folketingssamling har han for eksempel stillet ikke mindre end 121 spørgsmål til ministrene.

Torsten Gejl fra Alternativet er en travl mand. I indeværende folketingssamling har han for eksempel stillet ikke mindre end 121 spørgsmål til ministrene.

MADS CLAUS RASMUSSEN

Debat
25. maj 2022

I Folketinget fungerer Torsten Gejl som en enmandshær for Alternativet. FOLK tjekker, hvor travlt han lige har

Enmandshæren: Med højst 376 dage til valget får Torsten Gejl travlt, hvis han skal gøre sig håb om genvalg for Alternativet, der ifølge Gallup kun står til 0,5 procent af stemmerne. Travlt ...? Det har Gejl vist allerede efter i godt to år at have været Alt’s eneste folketingsmedlem.

Ordføreren: Ifølge Folketingets hjemmeside står Torsten Gejl for ikke færre end 50 ordførerskaber, der strækker sig lige fra beskæftigelsesordfører til ældreordfører. Gejl er også Alternativets cannabisordfører – et ordførerskab, som meget større partier som S eller V ikke har.

Spørgeren: I indeværende folketingssamling har Torsten Gejl stillet 121 spørgsmål til ministrene. Flest til Justitsministeriet (13), Klimaministeriet (11), Transportministeriet (10), Sundhedsministeriet (9) og Forsvarsministeriet (8). Mette Frederiksen har fået fem spørgsmål fra Gejl.

Taleren: 46 gange har Torsten Gejl haft ordet i folketingssalen. 32 gange som ordfører, resten har været korte bemærkninger. Gejl har derudover været forslagsstiller eller medforslagsstiller 53 gange. Ikke mærkeligt, hvis enmandshæren ser frem til at kunne holde en pause fra Alt.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her