SERIEFOLK

Hvad laver Folketingets løsgængere? Vi ser på syv af slagsen

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Simon Emil Ammitzbøll-Bille har været en sjælden gæst på Folketingets talerstol de seneste måneder.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille har været en sjælden gæst på Folketingets talerstol de seneste måneder.

MADS CLAUS RASMUSSEN

Debat
11. maj 2022

Så er det tid for FOLK’s regelmæssige tjek på, hvad folketingsmedlemmerne uden for grupperne får fra hånden. For det er der stor forskel på.

Khader & Østerby: Ubestridt de to mindst flittige siden FOLK’s forrige tjek i december. Naser Khader har i den forløbne periode således ikke stillet et eneste spørgsmål og kun været på talerstolen én gang. Han undergås kun af Orla Østerby, der tegner sig for nul taler og nul spørgsmål.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille: Den tidligere økonomi- og indenrigsminister skal afgjort heller ikke regnes med blandt tingets allermest ihærdige slidere. Simon Emil Ammitzbøll-Bille har siden medio december stillet nul spørgsmål, deltaget i nul afstemninger og kun vist sig på talerstolen en enkelt gang.

Lars Løkke Rasmussen: Lidt mere hårdtarbejdende er den tidligere statsminister. Siden midten af julemåneden har han fyret fire ministerspørgsmål af. Han har også talt fra talerstolen en enkelt gang (da Støjberg blev stemt ud) og desuden formelt været medforslagsstiller til syv borgerforslag.

Eks-DF’ere: Så er der straks mere knald på kedlen hos tre kvinder, der tidligere var DF’ere. Liselott Blixt har stillet 34 ministerspørgsmål, siden hun forlod Dansk Folkeparti. Marie Krarup er noteret for 65 spørgsmål, mens Karina Adsbøl placerer sig øverst på listen med 81 spørgsmål.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her