Folk

Lige lovlig woke

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Kampagnen for forårs- og sommerkollektionen 2022 fra Calvin Klein viste af modeller i alle former.

Kampagnen for forårs- og sommerkollektionen 2022 fra Calvin Klein viste af modeller i alle former.

Calvin Klein Via Bestimage/Ritzau Scanpix

Debat
20. maj 2022

I kommunikationsbranchen er det svært altid at gøre og sige det rigtige. Det må både Københavns Kommune og undertøjsgiganten Calvin Klein sande efter udsendelsen af en forkert invitation og en måske lige lovlig woke kampagne.

Københavns Kommune I: Ved en fejl er Københavns Kommune kommet til at invitere 170.000 ugravide borgere til at deltage i et forskningsprojekt for – tada – gravide. Det, de i virkeligheden skulle have modtaget, var en invitation til at blive valgtilforordnede ved folkeafstemningen den 1. juni.

Københavns Kommune II: Og lad os bare være ærlige. At være valgtilforordnet er ikke det mest ophidsende, man kan give sig til, og folk plejer nok heller ikke ligefrem stå i kø for at blive det. Men det gør de muligvis nu? Måske har Københavns Kommune luret, at der bare skulle lidt sjov PR til.

Calvin Klein I: Undertøjsgiganten Calvin Klein prøver at fange tidsånden i sine reklamer. I 1999 var modellen en ung, blond, slank kvinde, og i 2019 var hun ung, sort og tyk. I 2022 er det en gravid mand, som poserer på en seng sammen med sin kæreste Erica, og det har vakt stor debat.

Calvin Klein II: Calvin Klein er blevet for woke, lyder kritikken fra den ene fløj, som mener, kampagnen er rent selvmål. »Go woke, go broke,« joker de. Og fra den anden fløj bliver der råbt pinkwashing og spurgt, hvordan det går med Calvin Kleins produktion i de ikke LGBT-venlige lande?

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Lærke Cramon

Valgtilforordnet ....
UHA, det er godt nok en lang og kedelig dag, man skriver sig ind til.

Man skal være på pladsen fra kl. 07:00 til optællingen er overstået.
Man får fuld forplejning dagen igennem plus en skattefri diæt,
der varierer fra kommune til kommune.

Heldigvis kan der stadigvæk findes folk.