Folk

Studerende: George Washington University bør skifte navn

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Debat
14. maj 2022
George Washington er den tidligere præsident, som har lagt navn til allerflest steder i USA.

George Washington er den tidligere præsident, som har lagt navn til allerflest steder i USA.

Ritzau/Scanpix

Den første amerikanske præsident bør ikke længere hyldes, mener en studerende på George Washington University

Caleb Francois: I en aviskronik skriver Caleb Francois – som er studerende på George Washington University – at han mener, universitetet bør skifte navn. Grunden er, at George Washington ejede slaver og derfor ikke bør hyldes.

Frederick Douglass: I stedet kunne man passende navngive universitetet efter den sorte borgerretsforkæmper og forfatter Fredrick Douglass, skriver Caleb Francois. Forslaget er bestemt progressivt og i tråd med tidsånden, men det vil potentielt også føre en del problemer med sig.

Fodboldspillere: Ikke så få ting i USA er nemlig opkaldt efter George Washington, for eksempel en by og en stat. Og hvad med byen Washingtons fodboldhold, som lige har brugt to år på at skrifte navn fra Redskins – fordi det blev set som racistisk – til Commanders. Skal de nu til det igen?

George Washington: Faktisk er George Washington den tidligere præsident, som har lagt navn til allerflest steder i USA. Og Celeb Francois’ kronik blev – for at det ikke skal være løgn – trykt i avisen The Washington Post.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her