Læserbrev

Det er åbenbart Tour de France, der kan få politikerne til at gøre København grøn

Københavns Kommune er nu i fuld gang med at plante træer på den grå og menneskefjendske plads mellem BLOX og Den Sorte Diamant. Træer er en af de billigste og nemmeste måder at klimasikre byen, så lad os håbe, at træerne får lov at stå efter touren, skriver forfatter Merlin P. Mann
Debat
29. juni 2022

Havnefronten i København har længe været en skændsel. Mellem firkantede BLOX og Den Sorte Diamant ligger, hvad man kan døbe ’Mørkets Mellemkød’. En grå, menneskefjendsk plads, der kunne blive et af byens skønneste rum.

I disse dage bliver området beklædt med græs og træer. Tænk, at der skulle et fransk cykelcirkus til for at vise de københavnske beslutningstagere en så banal pointe. Det er muligvis blot en potemkinkulisse for kameraerne, men samtidig et fremragende eksempel på, hvor let vi gør byrummet egnet til mennesker.

Vi skyder klimaspørgsmål til hjørne med fantomprojekter, men vi bør i stedet handle nu og her for at afhjælpe overophedning af byen og sikre bedre opsamling af nedbør. Træer er den lavest hængende frugt i forhold til at klimasikre byen. Grønne områder er et skridt, vi ikke behøver køre lastbiler gennem byen i 30 år for at skabe. Det kan og skal vi gøre lige nu.

Point til Københavns Kommunes grønne trøje for at benytte Tour de France som anledning til at vise os det. Er det blot et par dages sminke? Måske. Jeg vælger at være naiv og kraftigt opfordre til at gøre beplantningen permanent.

Merlin P. Mann er forfatter

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her