Folk

Dansk sprinter sætter rekorder på stribe, og Aarhus-professor vinder fornem pris for at tage temperaturen på Solens indre

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
26-årige Ida Karstoft fra Lemvig sætter i år danske atletikrekorder på stribe.

26-årige Ida Karstoft fra Lemvig sætter i år danske atletikrekorder på stribe.

Stine Bidstrup

Debat
2. juni 2022

Den 26-årige danske sprinter Ida Karstoft sætter danske sprinterrekorder på stribe. Og Kavliprisen –  verdens vel nok fineste pris i astrofysik, nanoteknologi og neurovidenskab – er uddelt, og noget af denne prishæder tilfaldt en dansk solforsker

Astrofysikprisvindere: Den højtestimerede Kavli-pris i astrofysik går til tre stjerneforskere, deriblandt Aarhus-professor Jørgen Christensen-Dalsgaard som den første dansker nogensinde. Han hædres for at have udregnet Solens indre temperatur: 15 millioner °C.

Kvikke sprinterkvinder: 26-årige Ida Karstoft fra Lemvig sætter i år danske atletikrekorder på stribe. Først tog hun indendørsrekorderne på 60 og 200 meter, så smadrede hun udendørsrekorden på 200 meter, der stod i 39 år. 22,81 sekunder skulle hun bruge.

Mette Frederiksen: Danmarks statsminister læser skønlitteratur og fortæller gerne herom som nu forleden hos P1’s Nanna Mogensen. Her røbede hun sin yndlingsforfatter, Isabel Allende – som ifølge onde tunger er ’litteraturens svar på makrelmadden’.

Uffe Ellemann-Jensen: For 30 år siden i dag triumferede dansk unionsmodstand med smal margin: 50,7 stemte nej til Maastricht-traktaten. Til gengæld blev vi samme måned fodboldeuropamestre. ’If you can’t join them, beat them’, gnæggede udenrigsministeren.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her