Folk

Danske putinister reagerer ’arrigt’ på højrefløjskoryfæs Ukraine-støtte

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Den ruslandskyndige kommunistjæger Bent Jensen tager nu klar afstand fra Vladimir Putin.

Den ruslandskyndige kommunistjæger Bent Jensen tager nu klar afstand fra Vladimir Putin.

Tim Kildeborg Jensen

Debat
7. juni 2022

Efter årtier med lav profil har den danske historiker og kommunistjæger Bent Jensen taget klar afstand fra Ruslands Vladimir Putin

Bent Jensen: Til skuffelse for det yderste højres putinister bekender en ruslandskyndig kommunistjæger nu klar krigskulør til fordel for Ukraine: Min sympati er på offerets side, noterer han på Facebook – og undrer sig over ’arrige reaktioner’.

Vladimir Putin: Jensens putinkritik har i to årtier været spag eller usynlig. Kreml lever nok fint med frafaldet. Ifølge en helt ny måling fra det uafhængige Levada Center støtter ikke færre end 77 procent af russerne deres hærs aktioner i Ukraine.

Kong Phillippe: Belgiens konge besøger i dag DR Congo, det tidligere Belgisk Congo, i et historisk besøg. Først i 2020 undskyldte Belgien sit brutale kolonistyre, der under Kong Leopold 2. – Philippes tipoldefar – kostede millioner af afrikanere livet.

Selvmordskandidater: Fra i dag afholdes studentereksaminer i Kina, kaldet ’gaokao’. Eksamen tager to til tre dage, og kun topkarakterer giver adgang til topuniversiteter. Selvmordsraten før og efter er så høj, at skoler i visse provinser spærrer altanerne.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her