Folk

Føtex trækker T-shirt med »Utidigt og dumt« budskab tilbage

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
En T-shirt med påskriften ’Fars hus. Fars regler’ er nu blevet fjernet fra hylderne i Føtex.

En T-shirt med påskriften ’Fars hus. Fars regler’ er nu blevet fjernet fra hylderne i Føtex.

Thomas Lekfeldt

Debat
10. juni 2022

En ny dag, nye kønspolitiske kampe. Føtex fjerner dum og utidig T-shirt, og The Washington Post suspenderer dum og utidig medarbejder.

Føtex I: Mindre end et døgn efter, en twitterbruger delte et billede af en T-shirt til salg i Føtex med påskriften ’Fars hus. Fars regler’, valgte butikskæden helt at stoppe salget. »Utidigt og dumt,« kaldte kommunikationskonsulenten i Føtex endda T-shirten, som nu er historie.

Føtex II: Og det er kun godt. Sådan et dumt og utidigt budskab skal man ikke kunne købe og bære rundt på. Alle ved jo, det er mors hus og mors regler, og at far kun bestemmer ude i garagen. Nu er der forhåbentligt kun alle de fede T-shirts tilbage i Føtex. ’Mors dyt’ holder f.eks. stadig.

The Washington Post I: På The Washington Post er en journalist blevet hjemsendt efter at have retweetet joken: »Alle piger er bi. Du skal bare finde ud af, om det er bipolar eller biseksuel.« Det lyder som noget, man kunne trykke på T-shirts, men på The Washington Post overskrider det reglementet.

The Washington Post II: I avisens regler står der, at medarbejdere skal »afholde sig fra at skrive, tweete eller poste noget som helst, der objektivt set kunne opfattes som at reflektere politisk, etnisk, sexistisk, religiøs eller anden form for bias«. Man kunne kalde det en woke form for censur.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Freddie Vindberg

Jeg så, at Mette Frederiksen havde T-shirten på.

Av :)

Lise Lotte Rahbek

.. Hvad sker der så med alle de t-shirts med dum tekst på,som nu ikke skal sælges spørger affaldsfoben?

erik pedersen, David Zennaro og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
David Zennaro

Der er sikkert plads til dem i en ørken i Sydamerika eller en losseplads i Afrika. Suk!

David Zennaro

Nå, der er faktisk godt nyt fra EU, som har bestemt, at tøj og tekstiler skal genbruges fra 2025. Det bliver spændende at se, hvad modeindustrien så finder på.