Kommentar

Georg Metz: Inger Støjbergs afsky for Københavns fine saloner

Inger Støjberg forstår at så splid og sætte en udbredt forståelse mellem geografisk bestemte befolkningsgrupper på spil. Hendes foragt for de fine saloner i København, som ikke findes, er endnu et eksempel på dette
Inger Støjberg forestiller sig en elite, som uden ansigt mødes i København i de fine saloner, der ikke er der.

Inger Støjberg forestiller sig en elite, som uden ansigt mødes i København i de fine saloner, der ikke er der.

Bax Lindhardt

Debat
1. juli 2022

I Bakkehuset på Valby Bakke skabte ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbek i årene 1805-30 dansk kulturhistories utvivlsomt mest berømte salon, hvor tidens åndsboller mødtes. Livet og døden og det imellem blev her fri for snagen af enevældens politispioner drøftet af folk som Oehlenschläger, Baggesen, Grundtvig, Ingemann og til husbehov den unge H.C. Andersen. Men en fin salon var Bakkehuset ikke. Knud Lyne var i kronisk pengenød, det allerede gamle hus året rundt koldt og fugtigt og maden beskeden. Det afholdt ikke bakkehus-kredsen: de kendte i kunsten, studenter, lærdommen og videnskabens folk fra at udveksle tanker og danne grundlaget for de værdier, som endnu en evidensresistent partileder med Danmark svejset fast til partinavnet nu højlydt hævder at værne.

Mere standsmæssig end Bakkehuset var unægtelig det samtidige Sofienholm, hvor rigmanden Constantin Brun og hustruen, digterinde Frederike Brun, holdt salon, mens deres berømte datter Ida leverede fast de dengang så tiljublede attituder: kunstfærdig mimen til balletpositioner. Folk kom langvejs fra.

Sofienholms saloner kan endnu beses. Men ikke i København.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anne-Marie Esmann

Tak for din klumme - vi har ikke brug for endnu en levebrødspolitiker med støjende intentioner. Damen burde have så megen pli, at hun fandt sig noget andet at lave. Vi har ikke brug for hende i politik.

Karsten Nielsen, Alvin Jensen, Torben Bruhn Andersen, Per Kortegaard, Kurt Nielsen, Anders Reinholdt, Lone Hansen, Peter Wulff, Søren Fosberg, Inge Lehmann, Uffe Wever Pedersen, Josephine Kaldan, Frederik Schwane, Peter Krogh, Poul Genefke-Thye, Gitte Loeyche, Torben Siersbæk, Bjarne Tingkær, Karen Møller Grothe, Steen Bahnsen, tove helbo, Birthe Madsen, Steen K Petersen, Flemming Jensen, Rolf Andersen, Hanne Andreasen, Per Klüver, Carsten Munk, Eva Schwanenflügel, Elisabeth From og Mogens Poulsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Man kan ikke helt udelukke, at Støjberg i tilgift hentyder til de kongelige saloner, al den stund, at kronprinsessen jo blandt meget andet er protektor for Priden, og altså tilskynder til den, som i 'de københavnske saloner', ligeså diffuse 'wokeisme'.

Desforuden kunne den hardcore muldelsker ej heller udelukkes at være republikaner.

"Inger for president", anyone..?

Karen Møller Grothe, Alvin Jensen, Torben Bruhn Andersen, Inge Lehmann, Frederik Schwane, Gitte Loeyche, Torben Siersbæk, Lillian Larsen, Rolf Andersen og Per Klüver anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Hvis der bliver udskrevet valg i dag, er det jo slut med Støjberg i de næste fire år.

Alvin Jensen, Torben Bruhn Andersen, Kim Houmøller, Josephine Kaldan, Frederik Schwane, Torben Siersbæk, Steen Bahnsen, Inger Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Danmarksdemokraterne - Inger Støjbjerg er blevet opstillingsberettigede - i dag.

jens peter hansen

Metz skriver om en udbredt forståelse mellem geografiske bestemte befolkningsgrupper, som Støjberg nu sætter splid imellem.
Den udbredte forståelse mellem befolkningsgrupper fra Nordjylland og Hellerup og Brøndby består vel i at de stort set ikke ved noget om hinanden. Til gengæld ville det være rart om nædten nabobyerne Hellerup og Brøndby ville have en større forståelse for hinanden, således at man fx ikke behøver at flytte rundt på gymnasieelever. At Støjberg skaber splid er sikkert rigtigt, at Metz med sin indgroede foragt gør det samme viser tydeligt forskellen mellem bonderøven og herskabet og hvor afhængige de er af hverandre når man skal opnå opbakning fra hvert sit segment. Alt ved det gamle og Metz kan blive ved at skrive for de dannede og Støjberg appelere til de upolerede. Ak ja.

Erik Fuglsang, Morten Hjerl-Hansen og Peter Krogh anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Jeg har checket op på det. Der findes faktisk en hel del saloner i København, men om de er fine nok til at indgå i Inger Støjbergs liste ved jeg ikke. At dømme efter billederne se de nu meget fine ud:

Bertels Salon Strædet, Kaffesalonen Peblinge Dosseringen, Salonen Østerbrogade, Maude´s Salon Frederiksberg, TE AMO Salon Frederiksberg, Winterspring Thesalon, Chaplon Tesalon, Salon Bredgade.

Der skal nok være en hel del andre, heriblanddt frisørsaloner, men jeg går ikke ud fra det er dem Inger Støjberg tænker på.

Alvin Jensen, Erik Fuglsang, Hanne Andreasen, Torben Bruhn Andersen, Anders Reinholdt, Inge Lehmann, Uffe Wever Pedersen, Josephine Kaldan, Alan Frederiksen, Frederik Schwane, Gitte Loeyche, Eva Schwanenflügel, Torben Siersbæk og Poul Erik Pedersen anbefalede denne kommentar
Torben Siersbæk

Pinligt og let gennemskueligt plattenslageri fra støjsenderen.
Hun skulle hellere slå pjalterne sammen med MM og Dot på Dyrehavsbakken.
Der ville hun passe - i en bodega!

Alvin Jensen, Torben Bruhn Andersen og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar
Jorn Johansen

Ja, det er jo lidt lige som de der Q'er et andet sted i den vestlige verden som synes at Washington adskiller sig fra resten. Hun lever i en virtuel virkelighed hvor de socialdemokratiske "folket hus" er blevet til saloner, og nyliberalisterne er blevet til storbønderne der må tækkes deres egne interesser - i "disse tider".
Velkommen til Spengler-StøjbJergs Aftenland

Finn Jakobsen

Jamen, kære venner, jeg tror I misser pointen helt og aldeles: enormt mange danskere er vildt begejstrede for Støjbjerg. Jeg er klar til at brække mig, men ikke kun over Støjbjerg. Det er ufatteligt, hvor lavt vi er sunket - og det er meget, meget flovt at være dansker.

Alan Frederiksen

Prøv at se den herlige karikaturtegning fra Politiken:

https://politiken.dk/debat/art8864751/Inger-St%C3%B8jbergs-hetz-mod-K%C3...

Erik Fuglsang

@Anne-Marie Esmann
01. juli, 2022 - 06:57
"..... Vi har ikke brug for hende i politik."

Skulle vi ikke lade vælgerne afgøre det spørgsmål?