Folk

Herlufsholm skal have ny bestyrelse, og Amazon vil genoplive afdødes stemmer

Velkommen til FOLK, Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik
Stemmeassistenten Alexa skal i fremtiden kunne mime afdødes stemmer. Teknologien er ejet af Amazon med en af verdens rigeste mænd Jeff Bezos (på billedet) ved roret.

Stemmeassistenten Alexa skal i fremtiden kunne mime afdødes stemmer. Teknologien er ejet af Amazon med en af verdens rigeste mænd Jeff Bezos (på billedet) ved roret.

Jim Watson/Ritzau Scanpix

Debat
27. juni 2022

Den kriseramte kostskole Herlufsholm skal finde en ny bestyrelse til at få skolen gelejdet ind i en fremtid medmindre tolerance over for vold og overgreb. Samtidig på den anden side af jordkloden (og helt uden sammenhæng) arbejder techgigant på at gøre det nemt at genskabe afdødes stemmer

Herlufsholms bestyrelse: Den traditionsrige kostskoles bestyrelse inklusive formanden trækker sig for at »få ro om Herlufsholm«. En ny bestyrelse skal nu få skolen og dens omdømme på ret køl, efter at en TV 2-dokumentar kunne fortælle om vold og overgreb blandt eleverne, der blev set gennem fingre med.

Herlufsholms elever: Skolens krise er næppe slut. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har ifølge Ritzau varslet en række sanktioner, blandt andet tilbagebetaling af adskillige millioner kroners statsstøtte. Man vil også gerne afskaffe de traditioner, der giver ældre elever særlige privilegier.

Amazon Alexa: En ny funktion er under udvikling til stemmeassistenten Alexa, Amazons pendant til Apples Siri, der kan adlyde ens kommandoer og svare, når man taler til den. I fremtiden vil den kunne efterligne en bestemt menneskestemme, hvis man bare fodrer den med et minuts optagelse af den.

Afdøde: Funktionen blev præsenteret på en konference i Las Vegas med en video, hvor et barn beder Alexa fortsætte oplæsningen af børnebogen ’Wizard of Oz’ med »bedstemors stemme«, hvorefter en ældre kvindestemme tager over. Tanken er, at man på den måde kan holde mindet om afdøde ved live.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ja, Herlufsholm er en særdeles problematisk størrelse i samfundet.

Dagens avis Politiken fremviser den nyvalgte formand for Herlufsholm skole, der citeres for at sige; "Sådan en kultur skaber problemer for de svage. De stærke skal jo nok klare sig".

Det må mani sandhed give ham ret i, - men det er vist ikke hele historien!?

Den elitekultur vi har set udfoldet sig på skolen, via både præfekt-systemet men sandelig også fra ledelsens side - vist nok også med bestyrelsens forståelse indenfor rækkevidde, er endnu mere grum end først antaget.

Det er en elitekulturs opvækstindlæring af rettigheder holdt helt udenfor samfundet love, der bekræfter de unge i deres social-økonomiske naturlige rettigheder overfor de svage med ret til at mishandle dem fysisk og åndelig efter lyst, og uden at stå til ansvar herfor i samfundet.