Folk

Ibi-Pippi får hjælp af kunstnervenner til at skrabe sammen til erstatning for Jorn-hærværk

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Kunstner Ibi-Pippi Orup Hedegaard har skabt et maleri sammen med kollegerne Poul Pava og Kristian von Hornsleth. På billedet viser Poul Pava sine værker frem på udstilling i Shanghai i det østlige Kina.

Kunstner Ibi-Pippi Orup Hedegaard har skabt et maleri sammen med kollegerne Poul Pava og Kristian von Hornsleth. På billedet viser Poul Pava sine værker frem på udstilling i Shanghai i det østlige Kina.

Liu Ying/Zuma/Ritzau Scanpix

Debat
13. juni 2022

Kunstnerne Poul Pava og Kristian von Hornsleth har hjulpet deres kollega Ibi-Pippi Orup Hedegaard med at lave et støttemaleri, der kan finansiere hærværkssagen mod hende. Underligt nok har Uwe Max Jensen ikke bidraget med så meget som en dråbe urin.

Provokunstnere I: Ibi-Pippi Orup Hedegaard, der har overmalet Jorn-maleriet ’Den forunderlige ælling’, får brug for penge til advokatsalærer og til den erstatning, der nok også skal betales. Til en begyndelse har hun nu tjent 175.000 kr. på et støtteværk med titlen ’Fuck Jorn’, skriver Jyllands-Posten.

Provokunstnere II: Værket er et maleri, som hun har malet sammen med kollegerne Poul Pava og Kristian von Hornsleth. På lærredet ses titlen, ophavsmændenes navne, en af Poul Pavas karakteristiske tændstikmænd og det billede af Ibi-Pippi i nyklækket æggeskal, der også blev klistret på Jorn-billedet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Christian de Thurah

Det kan godt være, at Jorns ælling er forunderlig, men den hedder “Den foruroligende ælling”.

Ete Forchhammer , Eva Schwanenflügel, David Zennaro og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar