kommentar

Krænkelsesparathed er bestemt ikke noget nyt fænomen, Morten Messerschmidt

Morten Messerschmidt vil gå til valg på at beskytte almindelige danskere mod krænkelseshysteri. Præmissen er, at samfundsnedbrydende krænkelsesparathed er et nyt fænomen. Men nej, identitetspolitikken har altid fyldt, selv i sagaernes tid, skriver professor Annette Lassen i denne klumme
Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt er nu tilsyneladende blevet så skræmt, at han mener, det er en politisk opgave at redde os fra de krænkede, skriver professor Annette Lassen i denne kommentar.

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt er nu tilsyneladende blevet så skræmt, at han mener, det er en politisk opgave at redde os fra de krænkede, skriver professor Annette Lassen i denne kommentar.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Debat
21. juni 2022

Der er skrevet hele bøger om, hvordan den woke identitetspolitik truer de vestlige samfund, og Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt er nu tilsyneladende blevet så skræmt, at han mener, det er en politisk opgave at redde os fra de krænkede, der kommer trampende og truer sammenhængskraften i samfundet. Han går til valg på at indføre lovgivning, der skal beskytte os mod »krænkelseshysteri«.

Grundtanken er den, at det er et nyt fænomen, at folk nu er blevet nærtagende i samfundsnedbrydende grad, og at man tidligere på ingen måde kom i nærheden af den ømfindtlighed, som ses i dag. Nej, i gode, gamle dage tålte man(d) alt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her