Kommentar

Mette Frederiksens åbning for en regering hen over midten vækker mareridtet fra Thorning-tiden

En stor del af vælgerne og hele kommentarkorpset jubler over statsministerens åbning for en bred regering efter valget. Men går man bag flosklerne om bredt samarbejde og ser på den politik, en sådan regering ville føre, er det bestemt ikke noget ønskescenarie, skriver scenetekniker Nicolai Bentsen
Mette Frederiksen har foreslået et bredt regeringssamarbejde efter næste folketingsvalg, men historiske eksempler på succesfuldt regeringssamarbejde hen over midten er der ikke mange af.

Mette Frederiksen har foreslået et bredt regeringssamarbejde efter næste folketingsvalg, men historiske eksempler på succesfuldt regeringssamarbejde hen over midten er der ikke mange af.

Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Debat
15. juni 2022

Statsminister Mette Frederiksens åbning for et regeringssamarbejde hen over midten tog overskrifterne grundlovsdag. Hvis ikke der er opbakning til hendes etpartiregering efter næste valg, vil hun søge et bredt regeringssamarbejde, gerne med deltagelse af Venstre og De Konservative. Forslaget blev hurtigt pandet ned af netop de to partier, og det med samme kølighed som socialdemokrater selv benyttede under valgkampen i 2019, hvor Lars Løkke Rasmussen som bekendt lancerede lignende ideer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

"Eftersom debatten ikke handler om konkrete løsninger på landets udfordringer, må man jo gætte på, at det eneste, som forener over midten, er ønsket om en ny epoke af nødvendighedens politik og ’modige reformer’."

Nemlig.

Så fat det dog langt om længe, det er ikke 'udlændingene' der nedbryder vores velfærdssamfund, det er de politikere der vælges af vælgerne, der gør deres bedste for at omkalibrere landet til et eller andet mini-USA.

Nu også med Trumpister!

Thomas Tanghus, Christian Mondrup, Inger Pedersen, Ete Forchhammer og Egon Stich anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Ethvert system er afhængigt af de personer der “befolker” det…
Wessel: man sætte ølse for, man sætte ølse bag, Pølsen beholder dog sin Smag.”
Hvordan får vi et flertal af politikere der kan og vil andet end tælle til 90?

- tænk, hvis der var bøde for udbredelse af floskler, på tinge og i medier…