Folk

Putin sætter sig i Peter den Stores sted

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
I sidste uge truede Putin med at ’generobre’ den estiske by Narva. På billedet er han tilskuer til en militærparade på Ruslands ’Victory Day’ den 9. maj, hvor sejren over Nazityskland markeres.

I sidste uge truede Putin med at ’generobre’ den estiske by Narva. På billedet er han tilskuer til en militærparade på Ruslands ’Victory Day’ den 9. maj, hvor sejren over Nazityskland markeres.

Sputnik/Reuters/Ritzau Scanpix

Debat
14. juni 2022

Russiske angrebskrige skal blot ’tage tilbage’, hvad tidligere russiske herskere engang har erobret, lyder den seneste melding fra Kremls hersker, men i Estland skal han først forbi det Jydske Dragonregiment

Alar Karis: Dronning Margrethe tager i dag imod Estlands præsident Alar Karis. Med tidens ufred har de to ceremonielle overhoveder en hel del at tale om: Som i Valdemar Sejrs epoke – for 800 år siden – har Danmark indsat kamptropper i østersørandstaten.

Danske jenser: Vores 220 soldater er ikke sværriddere, men panserinfanteri fra Jydske Dragonregiment, der skal afskrække russisk neoimperalisme. Med 0,8 procent af sit BNP yder Estland verdens højeste militærhjælpsbidrag til Ukraine per capita.

Peter den Store: I sidste uge forsøgte Vladimir Putin at bilde unge russiske iværksættere ind, at han er reinkarneret imperiebygger og truede med at ’generobre’ den estiske by Narva. Ikke mere skalkeskjulssnak om bekymring for NATO-udvidelser.

Vladislav IV: Rusland påtænker at droppe anerkendelse af Litauens selvstændighed. Her har man et modkrav klar: Et meget mindre Rusland skal acceptere de grænser, det i 1634 forpligtede sig på over for den polsk-litauiske realunions regent.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her