Folk

Staten kan have spildt milliarder på manglende udbud under pandemien

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Justitsminister Mattias Tesfaye (S) mener, at det ville være forkert ikke at drage læring af de manglende udbud ved indkøb under coronapandemien.

Justitsminister Mattias Tesfaye (S) mener, at det ville være forkert ikke at drage læring af de manglende udbud ved indkøb under coronapandemien.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Debat
11. juni 2022

Vi skal »drage læring« af de manglende udbud ved indkøb under coronapandemien, siger justitsminister Mattias Tesfaye. En dyr læring, kunne man tilføje

Udbydere I: I samme uge som regeringen har lavet en stram økonomiaftale med kommunerne, som ifølge eksperter ikke kan undgå at få konsekvenser for børn og ældres velfærd, er det kommet frem, at staten har købt ind for 13 milliarder kroner uden udbud under coronakrisen.

Udbydere II: Tallet fremgår af et svar fra Justitsministeriet til Venstres Martin Geertsen – efter Politikens afsløringer af de manglende udbud. Ifølge professor i sundhedsøkonomi Jes Søgaard kunne staten have sparet omkring fire milliarder kroner ved at sende indkøbene i udbud.

Udbydere III: Men festen slutter ikke her, for opgørelsen fra Justitsministeriet omfatter kun indkøb af coronarelaterede varer, såsom test, podepinde mv. Manglende udbud af serviceydelser som eksempelvis testcentre, vaccinationscentre og fragt er ikke regnet med i de 13 milliarder kroner.

Mattias Tesfaye: Justitsministeren stiller naturligvis ikke op til interview om bagateller, men skriver i en mail til Politiken, at »det ville være forkert ikke at drage læring af coronapandemien, og det gælder selvfølgelig også de mange indkøb.« En lærestreg i den nye ende af skalaen, kunne man tilføje.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Henning Kjær

Til sidst kommer der altid en bogholder der mener at det kunne gøres billigere, men han var der ikke da indkøberne sad i problemer til halsen med specifikationer, leveringstid og pris.

Ove Junne, Peter Krogh og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar