Læserbrev

At kunne tjene mere ved siden af SU’en hjælper ikke, når de unge kæmper med trivslen

De unge er pressede økonomisk, men de er også udfordrede på trivslen. Derfor er den aftale om økonomisk håndsrækning, en række partier indgik i sidste uge, ikke løsningen på deres økonomiske problemer – for de unge har ikke overskud til at arbejde mere, skriver folketingskandidat for SF i Østjylland Sofie Lippert
Debat
1. juli 2022

I fredags lavede en række partier, herunder SF, en aftale om en økonomisk håndsrækning. Aftalen indeholder flere gode elementer, for eksempel støtte til studerende med funktionsvariation. Men den illustrerer også, at der er forskel i dansk politik. For SF’s ønske om et generelt tilskud til studerende blev bremset af regeringen og højrefløjen.

Det er til trods for, at mange studerende oplever at blive kørt over af inflationen. De mange studerende, som lever af SU’en på 6.397 kroner før skat, lever i forvejen langt under Danmarks Statistiks fattigdomsgrænse på 11.000 kroner for enlige.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Gert Friis Christiansen

Kan man ikke mere få studielån?
Er lærerstuderende i praktik i hele deres studieforløb?
Kan unges manglende trivsel afhjælpes med penge?
Vil der være penge til selve undervisningen?
Er danmark ikke det land, der understøtter uddannelse mest?