Folk

Endelig giver pave Frans en undskyldning til det oprindelige folk i Canada

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Pave Frans er rejst til Canada for at undskylde for overgreb mod landets oprindelig folk på flere katolske kostskoler.

Pave Frans er rejst til Canada for at undskylde for overgreb mod landets oprindelig folk på flere katolske kostskoler.

Todd Korol/Ritzau Scanpix

Debat
27. juli 2022

Efter det er kommet frem, at det oprindelig folk i Canada er blevet udsat for overgreb på flere katolske kostskoler, har flere ventet på en undskyldning fra Pave Frans. Den kom forleden under et besøg i Canada, hvor han kaldte det for en »katastrofal fejl«.

Pave Frans: En længe ventet undskyldning er kommet fra Pave Frans til det oprindelige folk i Canada, der i årtier har været ofre for overgreb begået på flere canadiske kostskoler drevet af den katolske kirke. Paven opfordrer til mere hjælp til de overlevende og deres efterkommere.

Melodi Grand Prix: Storbritannien har i lang tid ikke haft særlig stor succes ved Eurovision, men nu får landet alligevel mulighed for at føle stemningen på egen jord. Landet er nemlig udvalgt til at holde Eurovision på vegne af Ukraine næste år. Nu går kampen ind for at blive værtsby.

Russisk charmeoffensiv: Mens krigen i Ukraine fortsætter, er Ruslands udenrigsminister på diplomatisk charmeoffensiv i afrikanske lande og turnerer med budskabet om, at Ruslands invasion af Ukraine ikke har forårsaget den globale fødevarekrise. Afrika er igen blevet en brik i stormagtspillet.

Joni Mitchell: Joni Mitchell gav i weekenden sin første fulde liveoptræden siden 2002 på Newport Folk Festival med klassikere og guitarsolo. Den 78-årige sangerinde har de senere år været ramt af helbredsproblemer. Blandt andet har hun haft en hjerneblødning og kæmper med en hudsygdom.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her