Klumme

Folk elsker den moderlige Støjberg, men bryder sig ikke om den maskuline Frederiksen

De er begge kvinder, jyder, løgnere og magtfulde. Dog virker de helt forskelligt på vælgerne. Måske fordi Støjberg repræsenterer det traditionelt feminine og derfor ikke føles som en trussel, mens Frederiksen truer det maskuline med sin magtposition
Måske afslører Mette Frederiksens og Inger Støjbergs karakterer, at traditionelle forestillinger om maskulint og feminint stadigvæk er vidt udbredt blandt vælgerne, skriver Karen Syberg.

Måske afslører Mette Frederiksens og Inger Støjbergs karakterer, at traditionelle forestillinger om maskulint og feminint stadigvæk er vidt udbredt blandt vælgerne, skriver Karen Syberg.

Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix

Debat
25. juli 2022

De to mest fremtrædende kvinder i dansk politik for tiden er begge jyder. Og begge spiller de på deres jyskhed. Mette Frederiksen har fremvist sin barndomsgade i Aalborg, Støjberg taler nedsættende om de fine saloner i København.

Begge vil de gøre noget for provinsen, stille udkanten og ’København’ mere lige, men hvor Mette Frederiksen faktisk har sat sig i spidsen for eksempelvis forsøg på udflytninger til provinsen, har vi stadig til gode at få at vide, hvordan Støjberg vil bidrage.

Hvad angår jyskhed står de dog nærmest lige, samtidig med at de også begge lyver om deres jyske jævnhed. Da Mette Frederiksen på tv fremviste sin barndomsgade, var det den forkerte gade. Hun boede i virkeligheden flottere og rigere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

At Støjberg på nogen måde kunne virke 'moderlig', ihvertfald som det traditionelt set defineres, nemlig som mild, overbærende, tilgivende, omfavnende, etcetera, er måske lige at stramme den en tand for meget..

Men der skal da nok være nogen derude, som anser hendes ageren for omsorgsfuld og beskyttende over for de 'piger', hun så grumt tiltog sig hånd og halsret over i iveren for at være den strammeste af strammere.
Dog, det irrationelle islæt kan der vist ikke herske uenighed om.

Jeg har heller ikke set nogen vælgeranalyser, der tilsiger at Støjberg skulle være mere populær hos kvinder end mænd.
Er det ikke blot flertallet af gamle DF'ere, der har rykket teltpælene op i håb om en glansperiode med en ny dronning, der kan lede dem ud af fortabelsens mørke?

Hvad Mette Frederiksen angår, har hun næppe været mere populær, end da hun optrådte mest enevoldsagtig under den værste periode i coronakrisen.

Så jeg er ikke helt enig i denne analyse ;)

Lillian Larsen, William Kern, Morten P. Nielsen, uffe hellum, erik jensen, Torben Kjeldsen, Thora Hvidtfeldt Rasmussen, Marianne Jespersen, Torben Bruhn Andersen, Susanne Kaspersen, Kristian Spangsbo, Christa Una Ryholt, John Andersen, Fie Ankjer Nielsen, Peter Staal, Carsten Wienholtz, Ole Olesen, Kristian Bernhardt Jensen, Gitte Loeyche, Inge Lehmann, Anna Louise Finck-Heidemann, Erik Nielsen, Rolf Andersen, John Stahlschmidt Møller, Carsten Munk, Kim Jensen, Sonja Rosdahl, Peter Ravn-Olesen, Lis Thomsen, Inge Nielsen, Torben K L Jensen, Lisbeth Glud, Per Christiansen, Peter Gløde, Viggo Okholm, Inger Pedersen, Marianne Stockmarr, Tommy Gundestrup Schou, Jane Nielsen, Mogens Holme, Hans Jørgen G. Ravn, Ete Forchhammer , Jan Nielsen, Ruth Sørensen, Katrine Damm, olivier goulin, Lars Jensen, Arne Grønbæk, Thomas Frisendal, Jesper Sano Højdal, John Johansen, Bjarne Andersen, Hans Larsen, Jonas Efternavn, Jurjen de Boer, Steffen Gliese, Frederik Schwane, Inger Jensen, Anders Reinholdt, Herdis Weins, Thomas Tanghus, erik pedersen, Holger Nielsen, Alvin Jensen, Lise Lotte Rahbek, Jens Christensen, Dorte Sørensen og Raido Rafn anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. De omkring 10% af befolkningen som en enlig meningsmåling har forudset vil støtte Danmarksdemokraterne, er vel heller ikke folk som flest, men en tiendedel af vælgerne.
Derfor er overskriften ret overdrevet.

Lad os nu se, hvor mange vælgere, der vitterligt bakker Støjberg & co op, før vi leverer hende guldpalmerne.

Lillian Larsen, William Kern, uffe hellum, Torben Bruhn Andersen, Susanne Kaspersen, Kristian Spangsbo, Christa Una Ryholt, Fie Ankjer Nielsen, Carsten Wienholtz, Gitte Loeyche, Anna Louise Finck-Heidemann, Inge Lehmann, Erik Nielsen, John Liebach, Rolf Andersen, Sonja Rosdahl, Peter Ravn-Olesen, Inge Nielsen, Torben K L Jensen, Steen K Petersen, Lisbeth Glud, Inger Pedersen, Marianne Stockmarr, Mogens Holme, Hans Jørgen G. Ravn, Ete Forchhammer , Ruth Sørensen, Lars Jensen, Thomas Frisendal, John Johansen, Joen Elmbak, Bjarne Andersen, Jurjen de Boer, Steffen Gliese, Inger Jensen, erik pedersen, Holger Nielsen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Eva Kjeldsen

-Jeg bryder mig meget lidt om begge.-

Rolf Andersen, Kim Petersen, Kenneth Krabat, Torben Bruhn Andersen, Susanne Kaspersen, Morten Jensen, Alvin Jensen, Gitte Loeyche, Inge Lehmann, Ditlev Palm, Torben Skov, Flemming Sørensen, Marianne Stockmarr, Martin Kristensen, Jan Nielsen, erik pedersen, Holger Nielsen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

Og gerningerne er vel heller ikke helt ligegyldige?

Kenneth Krabat, Anna Louise Finck-Heidemann, Rolf Andersen, Marianne Stockmarr, Inger Jensen og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Willy Johannsen

Det her drejer sig ikke om, hvordan Informations læsere/debattører mener og føler mm om Mette Frederiksen og Inger Støjberg.
Sidstnævnte henter ikke mange stemmer her.
Men ude blandt almindelige mennesker, som ikke læser Information eller Politiken men hvis opfattelser bygger på , at man snakker sammen med dem, man kender, er der ret mange, som synes at Mette Frederiksen er en kold cigar, som er højrøvet og arrogant, og at Inger Støjberg mere ligner en, man kender fra sin dagligdag.
Jeg tror. I får jer en overraskelse :)

Steffen Gliese

Og sjovt nok, Willy Johannsen, er det jo tydeligvis modsat - den kolde, arrogante cigar er Støjberg, mens den moderlige, men også ansvarlige, er Frederiksen. Måske fordi hun rent faktisk er mor?

Morten P. Nielsen, Torben Kjeldsen, Kenneth Krabat, Kristian Spangsbo, Alvin Jensen, Carsten Wienholtz, Ole Olesen, Kristian Bernhardt Jensen, Inge Lehmann, John Liebach, Fam. Tejsner, Christina Laugesen, Sonja Rosdahl, Inge Nielsen, Torben K L Jensen, Lisbeth Glud, Lone Hansen, Viggo Okholm, erik pedersen, Inger Pedersen, Marianne Stockmarr, Inger Jensen, Mogens Holme, Ruth Sørensen, David Zennaro, Jesper Sano Højdal, John Scheibelein, Joen Elmbak, Jens Christensen, Christel Gruner-Olesen og Jurjen de Boer anbefalede denne kommentar
Jurjen de Boer

At Mette Frederiksen og Barbara Bertelsen forsøgte at redde menneskeliv ved at være handlekraftig og rationel, oplever jeg som meget kvindelig og moderlig.
At Inger Støjberg var ligeglad med pigernes skæbne ved ikke at tillade en individuel sagsbehandling, mens embedsmænd oplyste, at det var ulovlig, virker mere som Münchausen by proxy moderlighed.

Lillian Larsen, Rolf Andersen, Peter Borre, Marianne Jespersen, Anders Reinholdt, Kenneth Krabat, Kristian Spangsbo, Fie Ankjer Nielsen, Morten Jensen, Alvin Jensen, Henriette Lund, Carsten Wienholtz, Ole Olesen, Anna Louise Finck-Heidemann, Inge Lehmann, Per Christiansen, Erik Nielsen, Svend-Erik Runberg, Fam. Tejsner, P.G. Olsen, Christina Laugesen, Sonja Rosdahl, Peter Ravn-Olesen, Ditlev Palm, Inge Nielsen, Torben K L Jensen, Steen K Petersen, Lisbeth Glud, Svend Erik Sokkelund, Lone Hansen, Viggo Okholm, erik pedersen, Marianne Stockmarr, Tommy Gundestrup Schou, Jane Nielsen, Inger Jensen, Mogens Holme, Dan Jensen, Ete Forchhammer , Lars Jensen, Biblioteket DIIS Biblioteket, Thomas Frisendal, Jesper Sano Højdal, John Scheibelein, Joen Elmbak, Hans Larsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Alan Frederiksen

Jeg frygter desværre, at Willy Johannsen får ret når han skriver "Jeg tror I får jer en overraskelse", hvis han med det mener hendes parti vil få en overraskende stor opbakning blandt vælgerne ved et kommende valg. Ved folketingsvalget 2019 fik hun 28.420 personlige stemmer og blev den største stemmesluger i det midt- og vestjyske.

Hun bliver opfattet som folkelig og som en der siger tingene ligeud. Som et kuriosum kan nævnes hun har skrevet en bog om Sussi og Leo. Desværre tror jeg de mennesker hun deler holdninger med, er ligeglade med at hun fik en dom på 60 dages ubetinget fængsel i Rigsretten.

Hun kommer til at tage stemmer fra både Venstre, DF og Nye Borgerlige. Det tog kun Danmarks Demokraterne 8 dage at få de over 20.000 vælgererklæringer, der skulle til for at kunne stille op. Hun er 49 år og har mange år foran sig i politik. Det er helt klart en styrkelse af den yderste højrefløj.

Hvor Karen Syberg har fået den ide at Inger Søjberg skulle være moderlig og Mette Frederiksen kold og maskulin ved jeg ikke.

Morten P. Nielsen, Marianne Jespersen, Kristian Spangsbo, Fie Ankjer Nielsen, Henriette Lund, Ole Olesen, Anna Louise Finck-Heidemann, Inge Lehmann, Rolf Andersen, Peter Ravn-Olesen, Inge Nielsen, Peter Gløde, Carsten Bjerre, erik pedersen, Marianne Stockmarr, Inger Jensen, Mogens Holme, Jan Nielsen, Ruth Sørensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Bare vent til Støjberg bliver statsminister - så bliver alt godt igen!

Åh, Gud - jeg havde en frygtelig drøm...

erik jensen, Erik Tvedt, Kenneth Krabat, Anna Louise Finck-Heidemann, Gitte Loeyche, John Liebach og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Man kan også se sådan på det, at højrefløjen er totalt splittet i sin afskalning til småbitte partier uden reel politik.
Hver gang et nyt parti dukker op, udstiller det splittelsen og udueligheden.

Morten P. Nielsen, Alvin Jensen, Carsten Wienholtz, Kristian Bernhardt Jensen, Gitte Loeyche, Inge Lehmann, John Liebach, Rolf Andersen, Fam. Tejsner, Eva Schwanenflügel, Inge Nielsen, Lisbeth Glud, Marianne Stockmarr, Inger Jensen, Mogens Holme, Lars Jensen, David Zennaro og Thomas Frisendal anbefalede denne kommentar
Thomas Frisendal

Skribenten manlger at argumentere for, hvorfor Mette er en løgner, og hvem, der har fastlagt, at det er hun. Støjberg har en dom, men hvem dømmer Mette? (Svaret kan næsten kun være medierne).

Jes Balle Hansen , Dorte Nielsen, Frederik Schwane, erik jensen, Inge Lehmann, Anders Reinholdt, Kenneth Krabat, Jørgen Larsen, Alvin Jensen, Carsten Wienholtz, Ole Olesen, Kristian Bernhardt Jensen, Anna Louise Finck-Heidemann, Erik Nielsen, Flemming Jensen, John Liebach, Fam. Tejsner, Poul Erik Pedersen, P.G. Olsen, Sonja Rosdahl, Inge Nielsen, Lisbeth Glud, Carsten Bjerre, Mogens Holme og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jan S. Jensen

Måske stedmor passer bedre til Inger Støjberg. Den onde af slagsen. Der koldt og beregnende gør forskel på mennesker i hendes varetagelse. "Du er inde, mens du er ude, og du kan få lov at være tjenestepige. Det er snusfornuft".

Lillian Larsen, Erik Tvedt, Inge Lehmann, Torben Bruhn Andersen, Fie Ankjer Nielsen, Alvin Jensen, Carsten Wienholtz, Gitte Loeyche, Erik Nielsen, Flemming Jensen, John Liebach, erik pedersen, Marianne Stockmarr og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

En moderlig, stor pige - skolegårdens skræk.

Alvin Jensen, Marianne Stockmarr og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Margit Johansen

Mon nogen synes at Jakob Elleman-Jensen er en kold cigar og Søren Pape skulle være faderlig? Og at det afspejler sig i stemmetal?

Frederik Schwane, Peter Nissen, Marianne Jespersen, Kenneth Krabat, Alvin Jensen, Henriette Lund, Ole Olesen, Anna Louise Finck-Heidemann, Fam. Tejsner, Inge Nielsen, René Tholander, Helle Bovenius, erik pedersen, Steffen Gliese og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Inger Støjberg; moderlig????
Det kan jeg ikke genkende.

Lillian Larsen, Steen K Petersen, Dorte Nielsen, Sven Elming, Kenneth Krabat, Torben Bruhn Andersen, Fie Ankjer Nielsen, John Andersen, Karsten Nielsen, Carsten Munk, Alvin Jensen, Carsten Wienholtz, Kristian Bernhardt Jensen, Erik Nielsen, Flemming Jensen, Rolf Andersen, Eva Schwanenflügel, Joen Elmbak, Lisbeth Glud, Carsten Bjerre, Marianne Stockmarr, Jane Nielsen, Inger Jensen, Mogens Holme og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Hvis ikke medierne gav Støjberg så overmåde megen opmærksomhed, mon 10% af vælgerskaren så ville ulejlige sig med at finde frem til hende?

Hvis medierne havde fokuseret bredt på Frederiksens gøren og laden de sidste tre år, mon det så havde været den for hurtige beslutning på det givne tidspunkt om aflivningen af alle mink i danske bure der havde optaget så mange? Andre af hendes tiltag/undladelser har dog haft alvorligere konsekvenser for flere, men uden den store mediedækning.

Alvin Jensen, Ruth Sørensen, Erik Nielsen, Eva Schwanenflügel, Lone Hansen, Helle Bovenius, erik pedersen, Inger Jensen, Mogens Holme og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Støjberg klæ’r sig i hvert fald langt mere feminint end Frederiksen, hvis så det holder, at klæ’r skaber folk?

Spørg Støjbergs “piger” om de fangede den kvindelige, moderlige omsorg i den behandling de var udsat for? Spørg personer der udsættes for så utålelige forhold som muligt, om de opfatter deres forhold som dikterede af moderlighed? - altså ikke den onde stedmoders…

Traditionelt opfattes det som en af de mandlige dyder at skaffe, forsørge … spørg børn der her til lands vokser op i fattigdom, om de mærker børnenes statsministers vilje til at løfte dem ud af fattigdommen, spørg børnene i asyllejrene om de mærker børnenes statsministers faderlige beskyttelse og ansvarsfølelse?

Lillian Larsen, John Johansen, Steen Obel, Fie Ankjer Nielsen, Alan Frederiksen, Karsten Nielsen, Alvin Jensen, Carsten Wienholtz, Rolf Andersen, Viggo Okholm og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Nike Forsander Lorentsen

Hold da op hvad man er fastlåste i de gamle kønsroller med alt det moderlige og kolde maskuline. At tænke ud fra den boksen er det ikke mange som magter.

Peter Nissen, Inge Lehmann, Inge Nielsen og Inger Jensen anbefalede denne kommentar
Inger Jensen

Hvilket folk er det mon, der hentydes til i artiklen?
Det er formentlig primært DF's vælgere, der har givet Støjberg vælgererklæringer. DF er tæt ved spærregrænsen i meningsmålingerne, så det er nærliggende, at de har flyttet sig til liste Æ.
Repræsenterer de folket?
Vi har i Danmark en gruppe mennesker, der savner opmærksomhed fra Folketing og andre myndigheder. En gruppe, der måske altid har søgt opmærksomhed, og som finder omsorg i Støjberg's ord om "københavneri" og "bonede gulve" - en fantasiverden. Ingen ved, hvad hun kan give denne gruppe af mennesker, for hun har endnu ingen politik.
Det minder meget om den metode, som Trump brugte i sin kampagne. Luftkasteller og ikke meget andet, men desværre virker det - på nogle vælgere.

Lillian Larsen, William Kern, Ete Forchhammer , Inge Lehmann, Christa Una Ryholt, Alvin Jensen, Kristian Bernhardt Jensen, Carsten Wienholtz, Erik Nielsen, Rolf Andersen, John Liebach, Lise Lotte Rahbek, Poul Erik Pedersen, Eva Schwanenflügel, Lisbeth Glud, erik pedersen, Inger Pedersen og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

En rigtig god beskrivelse, af de to mest fremtrædende kvinder i dansk politik. Og spørg selv din mand (hvilken som helst mand), om han ikke kan finde på, at vise tænder, rettet mod Mette Frederiksen.

William Kern

Mediernes interesse for Christiansborg-folket synes umættelig. Analysen, hvis man i det hele taget kan kalde den sådan, er så forenklet, at den nærmest er misinformation. "Folk" elsker..... Nej, journalister elsker at skrive og tale om politikerne, men orker ikke at skrive om politik. Mens vi i alle medier stopfodres med overfladisk small talk om politikerne, er der blevet forbavsende langt mellem de reelle analyser. der undersøger den lovgivning, der besluttes, og dens virkninger for borgerne.

Lillian Larsen, Ingrid Mohr, Jes Balle Hansen , Frederik Schwane, Morten P. Nielsen, Egon Stich, Jens Thaarup Nyberg, Steffen Gliese, Søren Rehhoff, Inger Jensen, Inge Lehmann, Anders Reinholdt, Karsten Nielsen, Peter Wulff, Per Kortegaard, Alvin Jensen, Carsten Wienholtz, Ole Olesen, Ruth Sørensen, Erik Nielsen, Rolf Andersen, John Liebach, Lise Lotte Rahbek, Mogens Holme, P.G. Olsen, Alan Frederiksen, Eva Schwanenflügel, Sonja Rosdahl, Torben K L Jensen, Inge Nielsen, Finn Jakobsen, Inger Pedersen, Lisbeth Glud, Peter Gløde, Helle Bovenius, Flemming Sørensen og Carsten Bjerre anbefalede denne kommentar
Viggo Okholm

Jeg er lidt lige glad her tager artiklen som sensommer underholdning, mens vi venter på den nødvendige regn.
Jeg kom bare lige til at tænke på Støjberg som kvinde ,nu hvor hun er moderlig :)
Har hun en partner eller børn? er hun (undskyld) til kvinder, hvilket der ikke er noget galt i! Mette har børn er gift igen og ja uanset jeg ikke bryder mig om hendes hårde attitude overfor nye medborgere, men den er trods alt bedre end Støjbergs.

En helt igennem altmodisch forestillingsverden har materialiseret sig i hovedet på en kvindelig journalist midt i agurketiden.
Hvis en mandlig skribent havde begået et lignende kvindegeneralisernede skriv, var han røget direkte på bålet. Kunne man forestille sig den samme kønsstereotype “analysemodel” kastet over diverse mandlige politikere? Næppe af KS, som blot udstiller sine egne traditionelle forestillinger om maskulint og feminint i et forsøg på at lodde de politiske stemninger i “folkedybet”.

Frederik Schwane, Morten P. Nielsen, Irene Clausens, Christa Una Ryholt, Ole Olesen, gorm petersen, Nike Forsander Lorentsen, Steen Bahnsen, Ruth Sørensen, Poul Erik Pedersen, Inge Nielsen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Jan S. Jensen

Kvinder græder oftere end mænd.

Var det da ikke supergodt, at Mette Frederiksen blev emotionel, og græd for åben skærm, sådan at vi alle - og især yngre kvinder - kan se at chefer godt kan græde uden det går ud over chefens autoritet?

Eller hvad?

Per Christiansen

Støjsender omtaltes hun i forrige minister job
Da var hun ude med riven efter syge og ledige.
Hun få ikke min stemme
Den får Mette
Pape som statminister?
Kan han sendes til Rusland og medbringe “fruen” ? hmm
Ungarn nok heller ikke.
Det er dårligt nok at de ville modtage en sort amerikansk præsident.
Enig i at et homoseksualitet forhold ikke bør være en hindring for noget.
Men det er ikke mig eller danskerne der dikterer moralske meninger i forskellige lande.
Det kan være et problem.

Støjberg moderlig?? Ej nu stopper I. Englænderne har et rigtig godt udtryk: "Butter wouldn't melt" Betydende at den der tales om er så kold at selv en klump smør i munden ikke ville smelte. Det synes jeg passer godt på Støjberg.

Ete Forchhammer , Inger Jensen, Torben Bruhn Andersen, Alvin Jensen, Carsten Wienholtz, Steen Bahnsen, erik pedersen, Inger Pedersen, Poul Erik Pedersen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Gert Friis Christiansen

Hvad er der nu i vejen med at være moderlig? Når alt kommer til alt savner vi vel alle, mænd som kvinder, den fornemmelse, at ligge ved moders bryst i bevidstheden om at intet ondt kan ske os, et savn der varer livet ud.

Jens Thaarup Nyberg

“For ubevidst mener mange nok stadig, at stillingen som statsminister tilkommer det maskuline segment, og det føles som en trussel mod selve magtens kerne, hvis en kvinde med autoritet besidder den. Som om hun havde tilranet sig den, til trods for at hun er demokratisk valgt.”

Mja, øh, det er ikke kønnet, der er afgørende, men måske snarere hendes evner som Statsmand.

Men bortset fra det:
https://youtu.be/1J-VpZeKcOc

Rolf Andersen, Inge Nielsen og Anna Louise Finck-Heidemann anbefalede denne kommentar
Jeppe Theodor Lindholm

Borgerlighed og markedsøkonomi har i løbet af få årtier skubbet verden ud over kanten.

Støjbergs DanmarksDemokrater fortsætter bare der, hvor Dansk Folkeparti slap. Og vælgerne? Ja, de er de samme.

Vi har intet lært, og kommer heller ikke til at lære noget som helst. Kun kortsigtede egennyttige løsninger til gavn for sig selv og egen interesse for at kunne fortsætte lidt endnu. Det er alt, hvad det her Støjberg projekt kommer til at gå ud på.

Fine saloner i København eller ej??? Hvordan skal det lige løse nogen af de udfordringer verden står over for???

Alt i alt en forventelig reaktion hos en stigende del vælgere. Og det kan såmen godt blive være endnu med den stigende national konservatisme i både Danmark og resten af EU. Det er lidt som at trække sig sammen med sine nærmeste før stormen rammer og udsletter alt - Meget menneskeligt.

Rolf Andersen, Inger Jensen, Steffen Gliese, Ete Forchhammer , Fie Ankjer Nielsen, Torben Bruhn Andersen, Karsten Nielsen, Carsten Wienholtz og Steen Bahnsen anbefalede denne kommentar
John Stahlschmidt Møller

Vås - Inger Støjberg er hverken mor eller fremstår moderlig - niveauet for den politiske analyse plejer at være væsentlig højere i Information.

Peter Nissen, Inger Jensen, Fie Ankjer Nielsen, Christa Una Ryholt, Inger Pedersen, Joen Elmbak, Alvin Jensen, Ole Olesen, Carsten Wienholtz, Steen Bahnsen, Erik Nielsen og Flemming Jensen anbefalede denne kommentar
Flemming Jensen

Hvem er folk, hvor mange er de?
Støjberg er på ingen måde feminin snarere maskulin.

Inger Jensen, Ete Forchhammer , Steen Bahnsen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Willy Johannsen

Jeg tænkte det nok. Jeg kiggede lige på DMI og kan se, at I fortsat døjer med varmen i København. I Jylland har vi det noget mere køligt.
Karen Sybergs teser er noget gedigent vrøvl, som der ikke er nogen grund til at hidse sig op over, men det skyldes sikkert varmen. Den gør jo folk pirrelige…

Sagen er, at for mange almindelige jævne mennesker, står Inger Støjberg for holdninger, som de deler. Og de føler, hun har været udsat for et justitsmord.

De samme mennesker føler, at Mette Frederiksen i ledtog med BBB har opført sig despotisk og har trynet en masse mennesker og har gjort dem uret - og er sluppet for fodlænken, som de synes hun fortjener.

Den slags går ud over folks retsfølelse. Og så bliver folk nu engang sure.
Så enkelt er det.

I øvrigt morer jeg mig over reaktionerne her, det nærmer sig efterhånden hysteri. Men køligere vejr er vist også på vej til jer…

gorm petersen

Har kendt Syberg længe nok og godt nok til at kunne garantere at: Det er ikke den artikel, hun helst vil huskes for.

Støttepunkterne for argumentationen er ikke blot "arbitrære" - der er slet ikke nogen - det er bare hvad Ghita Nørby ville kalde "en god historie".

Steffen Gliese, John Stahlschmidt Møller, Torsten Jacobsen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Jeppe Theodor Lindholm

I 2015 stemte næsten 40% i Sønderjylland på Dansk Folkeparti. Nu, i 2022, er det væk.

Jeppe Theodor Lindholm

Det samme skete for Fremskridtspartiet. Og det samme sker for DanmarksDemokraterne, når de skuffede finder ud af de heller ikke kan levere.

Alvin Jensen

Netop, Jeppe. Nationlistpartier kan ikke blive stabile i et semokrati.

hvis Støjberg er moderlig så var min salig farmor en sporvogn

Frederik Schwane

Jeg fatter heller ikke, at der skal sættes disse primitive mærkater på komplekse mennesker; Mette Frederiksen er da overhovedet ikke "maskulin", og Inger Støjberg er da overhovedet ikke "moderlig".

2 kvinder i 2 meget forskellige positioner.

Den ene med ansvaret for at lede et land, der lige har gennemgået en pandemi med en ny og ukendt virus, og nu skal lede landet igennem en ny krise med krigen i Ukraine og hvad det måtte have af konsekvenser. Det har hun sgu klaret godt.

Inger Støjberg har lige få taget fodlænken af; og så er der vist ikke så meget mere at sige om hende.

William Kern, Steffen Gliese, Kenn Hommelgaard, Viggo Okholm, Inge Nielsen, Christa Una Ryholt, Ole Olesen og Joen Elmbak anbefalede denne kommentar
Inger Pedersen

Må jeg vove det ene øje?

KAN det tænkes at ligge i noget så simpelt som udseende og ansigtsudtryk?

Inger støjber ligner i min optik en mellemting mellem en rødkindet bondepige og en bayersk mädel med begge hænder fulde af skummende ølkrus - og hun kan smile smørret, mens hun serverer de mest perfide angreb på dem, der ikke kan give igen...

Mette Frederiksen ligner - ligeledes i min optik - en mellemting mellem en stramtandet tante og en indremissionsk skolefrøken, der er hundeangst for at miste magten over klassen til de uvorne knægte i 7. klasse, der har øverste etage lukket på grund af ombygning.
Uanset om hun serverer glædelige budskaber.
- Måske for at undgå at blive udsat for det samme som en "anden blondine med Gucci-taske" og "der kommer en god løsning i morgen"...

For enhver pris!

I dag, hvor det ser ud som, det primære for alle er at se godt ud i pressen, er det måske forståeligt.

Jeg har til dato ikke set nogen seriøse analyser, der vægter, at de tos roller er fundamentalt forskellige:
Den ene er bærer af ansvaret for riget i nutid og fremtid.
Den anden kan uden yderligere konsekvenser for riget spille fandango og lege rødkindet bondepige og te sig på dansegulvet, som hun lyster

Lillian Larsen, Morten Jensen, Anders Hüttel, Erik Tvedt, John Johansen, Ete Forchhammer , Viggo Okholm og Alan Frederiksen anbefalede denne kommentar
Jan Henrik Wegener

Javel. To Jyder. Andre kan også have levet det meste af deres tid I Jylland uden nødvendigvis at alt muligt "jysk" passer på dem. I øjeblikket virker det mest "jyske" at drøne ned ad champs ellysee eller stå der ved vejsiden og juble.
Der er også dem det ikke går til håndbold eller andet særlig jysk.
Jeg gjorde ikke.
Enkelte andre fra halvøen går heller ikke i ekstase over små skarptandede pelsdyr eller står til dagligt i muldjorden.

Lillian Larsen, Steffen Gliese, John Johansen, Ete Forchhammer , Eva Schwanenflügel, Carsten Munk, Lise Lotte Rahbek, Inger Pedersen og Alan Frederiksen anbefalede denne kommentar
Inger Pedersen

- Inger Støjberg: og så ER det da ærlig talt også smart at undgå at blive stillet til ansvar for noget som helst, så længe hun agerer som fribytter uden partiprogram:

Så længe, hun ikke har lovet noget, kan hun jo ikke holdes op på det...

Freddie Vindberg

Støjberg, er moderlig, mener Danmarksdemokraternes vælgere.

Torsten Jacobsen

Jeg stemmer normalt ikke - man har vel principper? - til folketingsvalg, men ved det kommende tror jeg sgu næsten, at jeg vil gøre en undtagelse..

I en kontrær protest, såmænd, mod denne klummes lumpne undervurdering af den gennemsnitlige vælgers intelligens, og dens latterlige forsøg på endnu engang at presse en 'feministisk agenda' ned over et genstandsfelt, som en sådan agenda slet ikke kan rumme..

--

Endnu en stemme til Støjberg bliver således formentlig det eneste målbare resultat af dette åh så trættende forsøg på at male sort over med hvidt .. Bedre var det måske at forholde sig lidt mere konstruktivt til skriften på væggen?..

Blot en tanke, naturligvis..

--

Inger Støjberg: 1
Dagbladet Information: 0

Ete Forchhammer

Politisk analyse? Det opdagede jeg vist ikke. Snarere en beskrivelse af to forskellige kvinder på samme arbejdsplads. De samme to typer kunne også findes på min gamle arbejdsplads, og mon ikke også på en del andre, fx Information? Der ville blot ikke være så mange som ville kende de pågældende, og, det medgi’r jeg, deres forskellighed har ikke vidtrækkende konsekvenser for ret mange, om nogen?

Anders Hüttel

Der er én forskel: lagkage og makrelmad.
Ingen beluga under dem begge!

Denne klumme bygger mestendels på ren tankespin

Kurt Wissendorf Møller

Spændende på sin vis at følge denne streng. Funderer over, om nogen har undersøgt, hvor meget Støjberg følger og støtter ‘sine piger’.
Hvis hun nu er moderlig, så må vi antage, at hun har kontakt til ‘sine piger’.
Hvis ikke, er det jo bare retorisk politik uden følelse.
SU.

Inger Pedersen

Og HVIS... Gad vide, om nogen overhovedet har haft fantasi til at følge den tanke...?

Spændende - hvordan kan man finde ud af det?
Jeg NÆGTER at lade mig indrullere i det såkaldte parti for at kunne spørge - er der nogen her, der er nysgerrige eller velvillige nok?

Morten P. Nielsen

Jeg er ikke spor bange for Mette. Hun for blå efter min mening, men hendes synder har være undladelsernes, og hun har været en meget effektiv leder i nogle svære år med atypiske kriser. Det er en konkret kompetence, en væsentlig årsag til at Mette Frederiksen har magt. Er kompetence så et maskulint træk? Til gengæld er jeg bange for de, der på Trumpsk manér angriber vores demokratiske institutioner for at pleje en politisk karriere. Inger Støjbergs adfærd har været strafbar, det er der vist ikke noget "moderligt" i, hvis vi ellers skal forholde os til klummens lidt uforståelige karakteristik.

Det har længe været vigtigt for feminister at hævde, at "patriarkatet" - manden - er bange for stærke kvinder. En slags ønsketænkning, eller måske en projektion? Den kvindelige skribent mangler "levet erfaring", så jævnfør identitetpolitikens spilleregler skal hun helt lade være med at fremføre påstanden.

Hvis der mangler evidens for den påstand er der til gengæld evidens for at mange mænd og kvinder finder en pågående, dominerende kvindetype frastødende. Så det, der for feministerne er en rollemodel - den kvindelige mand i karikatur - er for mange blot et irritationsmoment. Fordi vi allesammen erkender, alle os der ikke har en politisk agenda presset ned over forholdet mellem kønnene, at man sjældent bliver magtfuld af at spille rollen. Der findes masser af kvinder med magt i Danmark, og ligesom med de magtfulde mænd er det meget sjældent placeringen på en feminin-maskulin adfærdsskala, der har været udslagsgivende. Men det kan man selvfølgelig ikke bruge til noget, når man er journalist og skal konstruere kønspolitiske spændinger at skrive feministiske clichéer om.

Rolf Andersen

Maskulin/Feminin ledelsesstil. Læs med fordel om Geert Hofstede, som behandler emnet videnskabeligt:

"Maskulinitet/femininitet
Dette handler i ringere grad om mænd og kvinders ageren i forhold til hinanden, men i langt højere grad om værdierne i samfundet. I en maskulin kultur prioriteres værdierne karriere, materiel succes og fremskridt højt. I en feminin kultur er solidaritet og velfærd centralt og det forventes, at man er omsorgsfuld over for andre."

https://da.wikipedia.org/wiki/Geert_Hofstede

... hvem af de to politikere der kan siges at være 'omsorgsfuld over for andre' er vist lidt et smagsspørgsmål ;)

Sider