Intermetzo

Georg Metz: Agurketiden er en and: Man serverer ikke brugt mad i sommerferien

Mens det er alt andet end agurketid, ser DR åbenbart anderledes på tingene og leverer gamle udkørte serier og tanketomt livsstilsstof
Aviserne har forstået, at agurketiden er en and, mens blandt andet skovbrande raser som i Mirdite, Albanien.

Aviserne har forstået, at agurketiden er en and, mens blandt andet skovbrande raser som i Mirdite, Albanien.

Florion Goga/Reuters/Ritzau Scanpix

Debat
29. juli 2022

En skønne sommerdag for mange år siden tegnede længst afdøde Peter Lautrop på Informations lederplads en grøn dansk agurk fra top til bund. Her var, hvad læserne måtte forvente i juli.

Den går ikke i dag:

Aftale om korn fra Odesa, russerne bomber havnene. Forsvarsminister Morten Bødskov (S) åbner munden; utåleligt siger Moskva. Nettet strammes om Donald Trump; begrundet højforræderimistanke. Kommentatorfeltet højre om tiljublede i sin tid Trump som et sundt folkeligt opgør med eliten, fremtrædende folk som Anders Fogh Rasmussen og Marie Krarup; blandt badegæsterne Berlingerens husfilosoferende Selsing og sure kritiker Blüdnikow. Hvad mener de nu?

Højrefløjen er desuden i ét rod, og valgudsigterne med modsat synes uklare.

Sri Lanka i opløsning; symptom på det globale opbrud. Italien stiler mod kaos og nyfascisme støttet af Putin, der infiltrerer, hvor populister byder sig til.

England på spanden uden voksen leder, de konservative vil ikke have mindre, men mere Brexit.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Else Mortensen

jeg er vist en Metz- klon, for jeg er bare så totalt enig :-D :-D :-D

Poul Genefke-Thye, iben gundtoft, Ete Forchhammer , Bo Boisen Pedersen, Ole Olesen, Flemming Sørensen, Freddie Vindberg, Inge Lehmann, Gitte Loeyche, Hans Jørgen G. Ravn, Carl S. Rasmussen, Kurt Nielsen, Mogens Holme, Egon Stich, Svend-Erik Runberg og Lars Jørgensen anbefalede denne kommentar
Niels Makholm

Metz, er "mere end godkendt," - herfra. Mærkeligt at TV-seere og Radio lyttere bliver ved med at finde sig i det. Det kan simpelthen ikke passe, at Metz, er næsten alene om at fremføre kritikken. (Ændringerne kommer først, når der er rigtig mange, som stiller spørgsmål.) Men apatien gør, at ledelserne inden for TV og Radio, helt uforstyrret, kan lade helt være med, at tage deres arbejde alvorligt.

Egon Stich, Tina Peirano, Dagmar Holdensen, Katrine Damm, Sonja Rosdahl, Ole Olesen, Gitte Loeyche, Hans Jørgen G. Ravn, Sten Stenbæk, Carl S. Rasmussen, Kurt Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Mogens Holme, Svend-Erik Runberg, Kim Houmøller og Lars Jørgensen anbefalede denne kommentar
Sten Stenbæk

For os der hører P1 dagligt har det været en træls genudsendelsessommer. Og ikke nok med det, men efter kl. 18.00 sendes det hele en gang til. Og så ligger det ellers som podcasts.
Det må da være muligt at producere mere, fx ved at interviewe nogle eksperter eller nogle TED-talks agtige programmer.
Så helt enig med Metz

Gitte Loeyche

"Far er ikke skuffet - far er vred!"

Henning Kjær

Jamen! journalisterne vil have ferie og lytterne er på ferie i udlandet. Sendefladerne skal dækkes døgnet rundt. Podcasten er opfundet.
Selv Information fylder siderne med alenlange artikler uden stor nyhedsværdi.

Inge Lehmann

Ja til, at der sker meget nyhedsværdigt, men som Henning Kjær kommer ind på er det ferietid.

Det mange udlændinge lægger mærke til og forbavses over er, at hele Danmark lukker ned.

Men det ved nyhedsmedierne jo. Det burde der kunnes planlægges med.

DR kunne jo f.eks. skære ned på sendetiden i denne tid, angive sendetiden hvor nyheder prioriteres og for resten sende genudsendelser, der ikke er genudsendelser fra ikke ferieturen.

Forøvrigt er deres streamingtjeneste rigtig dårlig organiseret.

Inge Lehmann

Ferieturen=ferietiden

jens peter hansen

Metz rammer lige midt skiven. Det er en grov undervurdering af lyttere og seere DR lægger for dagen. Må det bare blive bedre, mere gabende tomt kan det ikke blive.

Rolf Andersen

Lige en service-oplysning. Hvis man vil have lidt kvalitets-kulturradio kan man f.eks 'stille ind' på: - den2radio.dk - på internettet.

Gode gamle DR medarbejdere, der laver god radio en gang om ugen ... blandt andet læser Georg Metz også sit 'Intermezzo' op hver uge, så man kan høre det uden et dyrt Information-abonnement.

Rolf Andersen

Forøvrigt er 'Radio4' heller ikke noget dårligt alternativ.

Ikke helt på højde med P1, men når man bliver træt af genudsendelserne (og gudstjenesten) i Statsradiofonien, kan de absolut godt bruges.

Viggo Okholm

Tja: Da der skal ? være tv hele dagen, så er genudsendelser vel nødvendige? men nu har alle jo andre muligheder-læse-gå en tur-og læse Information.
Det koster altså at lave TV og måske godt at der ikke er noget alle gider.
Vi gamle her 76 og 72 høre rp6 beat og så følger vi med der og så ca 4 timers tv om ugen og undertegnedes smugkig på lidt sport :)

Viggo Okholm

Tja: Da der skal ? være tv hele dagen, så er genudsendelser vel nødvendige? men nu har alle jo andre muligheder-læse-gå en tur-og læse Information.
Det koster altså at lave TV og måske godt at der ikke er noget alle gider.
Vi gamle her 76 og 72 høre rp6 beat og så følger vi med der og så ca 4 timers tv om ugen og undertegnedes smugkig på lidt sport :)

Poul Genefke-Thye

I en hel uge var sendefladen på både DR1, TV2 og TV2 News stort set opfyldt af den danske sejr i Tour de France- Misforstå mig ikke det var da en flot præstation, så tillykke til Jonas Vingegaard.
Men at bruge 25 minutter af en nyhedsudsendelse på 30 minutter til det er ude af proportion. Hver dag fik vi interviews med familie og venner - også det var hovedsagelig genudsendelser!
I dagene op til festen fik vi dagligt en orientering om, hvad der skulle ske om onsdagen (igen genudsendelser), i stedet for at vente til selve dagen. Den fik vi så også! 3 tvkanaler afsatte hver over 8 timer af sendetiden til at sende det samme.
Anser både DR og TV2 seerne for at være hjernedøde?