Kommentar

Hvorfor fodrer vi vores biler med mad, når mennesker sulter?

Moderne biobrændstoffer blev udskreget til at være en velsignelsesrig løsning på klimakrisen, men bæredygtigt er det ikke, og de enorme mængder afgrøder, der går til produktionen, kunne brødføde milliarder af klodens fattigste
Ti procent af verdens majs bliver omdannet til ætanol, der kan opblandes i benzin.

Ti procent af verdens majs bliver omdannet til ætanol, der kan opblandes i benzin.

Luka Dakskobler/SIPA/Ritzau Scanpix

Debat
2. juli 2022

Hvad skal man mene om regeringer, som midt i en global fødevarekrise under hastig forværring hellere fodrer maskiner end mennesker? At de opfører sig vanvittigt? Hensynsløst? Grusomt?

Selv ikke disse ord rækker til at beskrive massiv afbrænding af levnedsmidler i en situation, hvor millioner sulter.

Sammenhængen er ikke spor kompliceret. Skal afgrøder omdannes til biobrændstof, som skal bruges som drivmiddel til biler eller kilde til boligopvarmning, må vi i bogstaveligste forstand først tage dem ud af munden på sultne mennesker. Ligesom vi løbende må smadre utallige økosystemer for at indvinde dyrkbare jorde nok til at følge med efterspørgslen.

Ikke desto mindre gør regeringer og de brancher, som er involveret i denne produktion, deres bedste for at forplumre denne elementære sandhed. Og bestræber sig på at distrahere og forvirre os ved at promovere denne indlysende falske løsning på klimakrisen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Det er vigtigere, om hvorvidt piloterne og baggagemedarbejderne strejker.
- Sådan synes den almindelige konsensus ihvertfald at være.

Vi er midt i katatrofen, og folk bekymrer sig om deres flyselskab og feriedestination.

Viggo Okholm

Vi skal vist have pistolen for panden og tvungen medfølelse for hele verdens befolkning før vi bare ser en flig af sandheden.

Inger Pedersen

"Hvorfor fodrer vi vores biler med mad, når mennesker sulter?"

Af den ganske simple grund, at Bestemmerne anser biler som vigtigere end mennesker - og derfor har de større ret til umiddelbar behovstilfredsstillelse..

Det er (ud fra samme argument, som bl.a. Konsrvative Folkeparti anvender ift spørgsmålet om at have råd til børnefødselsdage)... et spørgsmål om prioritering!

... hvor de ud fra social blindhed overser, at der sådan set ER nogle mennesker, der ikke har noget at prioritere med...

... men det er jo noget HELT andet, som vi jo ikke diskuterer her, vel?

Ironi kan forekomme...