SERIEFOLK

En krigshøg deler statskuperfaringer

Velkommen til FOLK, Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik
Tidligere national sikkerhedsrådgiver i Trump-administrationen John Bolton er uenig i, at Trump havde forberedt et nøje tilrettelagt statskup. »Det kræver en masse arbejde,« siger han.

Tidligere national sikkerhedsrådgiver i Trump-administrationen John Bolton er uenig i, at Trump havde forberedt et nøje tilrettelagt statskup. »Det kræver en masse arbejde,« siger han.

Oliver Contreras/Zuma/Ritzau Scanpix

Debat
14. juli 2022

Republikaneren John Bolton har haft et hav af roller i amerikansk toppolitik gennem årene. Nu er han sprunget ud som autoritet på et nyt område: statskup. Og det kræver hårdt arbejde, vil han gerne fortælle.

John Bolton I: Undersøgelsen om Donald Trumps rolle i stormløbet på Kongressen bliver ved og ved med at ryste nye afsløringer af sig. Senest fra den mangeårige republikanske sikkerhedsrådgiver, topdiplomat og krigshøg John Bolton, der på CNN åbnede lige lovlig op for anekdoteposen.

John Bolton II: Ifølge Bolton var det en forkert konklusion, at Trump havde forberedt et nøje tilrettelagt statskup. Ekspræsidenten var simpelthen for inkompetent. Det argument stillede tv-værten sig kritisk over for, og derfra gav Bolton den ellers gas på bedste Claus Hjort Frederiksen-manér.

John Bolton III: »Det er jeg uenig i, som en der har hjulpet med at planlægge statskup,« lød det med ekspertlignende autoritet fra Bolton. »Det kræver en masse arbejde.« Efterfølgende kunne Bolton berolige med, at kuppene, han talte om, ikke var i USA, men »andre steder«. Pyha.

John Bolton IV: Det er ikke første gang, Bolton kritiserer ekspræsidenten. Han udgav i 2020 en bog om sin tid i Trump-administrationen. »En mand, der får Trumps krigeriske udenrigspolitik til at se godt ud,« lød dommen efterfølgende fra en amerikansk udenrigspolitisk forsker i mediet Vox.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her