Kommentar

Det var ikke skandalerne, som fældede Boris Johnson. Det var hans overklassekynisme

Boris Johnson forstod, at den, der viser, man ikke behøver tage normer og etikette alvorligt, kan vinde forsamlinger. Men i sidste ende blev hans frigørende og charmerende strategi afsløret som bedragerisk overklassekynisme
Det, der ved Boris Johnson lignede spontant rod, var i virkeligheden en kalkuleret strategi og et udtryk for hans overklassekynisme, skriver chefredaktør Rune Lykkeberg i denne kommentar.

Det, der ved Boris Johnson lignede spontant rod, var i virkeligheden en kalkuleret strategi og et udtryk for hans overklassekynisme, skriver chefredaktør Rune Lykkeberg i denne kommentar.

Ritzau/Scanpix

Debat
9. juli 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Der sad et stort selskab og ventede på Boris Johnson. Den daværende borgmester i London skulle i midten af 00’erne tale inden uddelingen af årets priser i et sikkerhedsselskab. Og dukkede først op i sidste øjeblik uden at vide, hvem han skulle tale til og for. Tydeligt forvirret. På vej mod scenen samlede han et papir op, skrev to ord ned, »får« og »haj«. Så fortalte han en anekdote om et får, men kom i tvivl om navnet på historiens hovedperson: »Var det Burt, var det Keith?« spurgte han sig selv: »Nej, det var Margaret!«. Den næste anekdote kunne han ikke fuldføre: »Åh, Gud!«, udbrød han: »jeg har glemt min punchline!«. Radioværten Jeremy Vine, som var til stede, fortæller, at publikum grinede lykkeligt med Johnson. Charmeret af hans rod og selvironi.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Alt har sin tid i politik, det gælder også de rødhårede. Nu må vi se hvornår vi slipper af med Støjberg.

erik pedersen, Per Klüver, Gitte Loeyche, Eva Schwanenflügel og Torben Siersbæk anbefalede denne kommentar
Flemming Olsen

Han blev tydeligvis fældet på "noget med moral" i højere grad end på sin politik og sine resultater De konservative kommer til at fortryde, at de fyrede ham, og afløserne, navnlig Sunak, skal nok vise sig at være langt værre og have lige så mange lig i lasten Og så har de ikke tilnærmelsesvist samme politiske talent. Der var jo en grund til, at det var Boris og ikke dem, som blev valgt. Og Sir Keir Starmer fra Labour virker gennemført usympatisk i retorik og fremtræden, de kan ikke en gang lide ham i hans eget parti. Men Boris tog da sit nederlag som en mand i modsætning til Theresa May, som stod foran nummer 10 og flæbede højlydt i sin fratrædelsestale.

Torben Siersbæk

@Flemming Olsen - 09. juli, 2022 - 14:32.

"Han blev tydeligvis fældet på "noget med moral" i højere grad end på sin politik og sine resultater"

Sorry....

Hvilken politik?

At han trak en seriøs reaktion på Covid-19 ud i det uendelige, indtil han selv fik det?

At han har ført en asocial økonomisk politik?

At han selv har forhandlet og indgået en Brexitaftale, som river UK fra hinanden, har blokeret for regeringsdannelse i Nordirland, og som han selv forsøger (forsøgte) at rende fra?

At hans mislykkede Brexit blokerer for en for UK gunstig handelsaftale med USA?

Det var bare de politiske "resultater", helt uden at opremse hans personlige ("moralske"?) mangler og fejltrin....

erik pedersen, Inger Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Torben Siersbæk

Jeg glemte selvfølgelig faldet i arbejdsløsheden!

Det er et reskltat af at europæiske gæstearbejdere ikke længere gider slås med de engelske myndigheder for at få opholds- og arbejdstilladelse i Det Isolerede Kongerige, og at både landbrug, fødevare- og transportbranchen derfor ikke har medarbejdere nok.
I landbruget medfører det, at afgtøder i pænt stort omfang ikke høstes, mens manglen på transport (og vi glemmer lige et øjeblik kaosset ved Dover - UK's absolut største lastbilsparkering med langtidsparkering) betyder, at hverken fremstillingsvirksomheder eller fødevarebutikker kan få tilstrækkelige leverancer! (Se f.eks. https://www.theguardian.com/environment/2022/jul/07/uk-dairy-farmers-war....)

Succes - for hvem?

erik pedersen, Inger Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Nu samler de to enker og resten af gruppen for coronaefterladte styrke ved tanken om, at Storbritanniens håndtering af coronapandemien endelig skal granskes.

Den afgående premierminister, Boris Johnson, er ansvarlig for den forsinkede start på den lovpligtige undersøgelse, som han havde lovet parlamentet at starte i foråret 2022.

I sidste uge blev den sat i gang.
Og gruppen for coronaefterladte håber, at Boris Johnson ikke slipper uden knubs.

- Det er, som om han er kommet videre, men vi er frosset i tid, siger Fran Hall.

- Johnson kan se frem til at tjene masser af penge på avisklummer, taler ved middagsselskaber og måske endda skrive en bog. Men der er ikke noget at se frem mod for vores familier. De er blevet ødelagt af ​​hans handlinger som premierminister.

I dag fylder de håndmalede hjerter over en halv kilometer mur – mere end man kan se med det blotte øje. Og de seneste uger er smittetallene skudt i vejret i landet igen."

"De 200.000 hjerter fortæller historien om dem, der mistede livet med coronavirus"
https://nyheder.tv2.dk/udland/2022-07-09-hjerterne-fortaeller-historien-...

Flemming Olsen

Boris Johnson fik Storbritannien ud af EU, som befolkningen havde besluttet ved en folkeafstemning at landet skulle . Han gik til valg på "Get Brexit Done" og det blev det så. Men måske har man så ikke rigtigt brug for ham nu, og derfor kommer alle de gamle skandaler frem, som ingen gad at skrive om for to år siden, da der var vigtigere ting på tapetet.

Torben Siersbæk

@Flemming Olsen - 09. juli, 2022 - 18:49.

Jeg må indrømme, at jeg har set, at der er NOGEN i UK, der IKKE synes at den julegave Boris Johnson pralede af for to et halvt år siden slutter de problemer det har påført landet at isolere sig, og at det altså IKKE lykkedes at "levere Brexit".

Var der et eller andet med 350 mill. £ om ugen, der ville forgylde briterne (http://news.images.itv.com/image/file/978061/img.jpg)? Et beløb som ingen har lyst til at være fadder til siden afstemningen blev vundet?
Og hvad med alle de andre problemer, Brexig har påført briterne?

Flemming Olsen

Undskyld mig, men det var ikke Johnsons men skvadderhovedet Camerons ide med en rask lille afstemning om EU -medlemskabet, som skulle styrke ham politisk. Hvilket den som bekendt ikke gjorde, hvorefter han gik, hvorefter de fik Theresa May, som ikke magtede at få noget som helst igennem. Johnson overtog en lang række problemer fra sine forgængere. Men hvis vi har accepteret demokratiet med præmissen om det ufejlbarlige befolkningsflertal som højeste domstol, så må man også acceptere, at briterne altså stemte nej. Med Labour og Corbyn ved magten kunne diskussionerne om Brexit og afstemningens rækkevidde være trukket ud i årevis eller måske årtier med politisk og økonomisk usikkerhed både for Storbritannien og resten af EU. Nu har Johnson fået briterne ud, så kan de jo prøve det nogle år og finde ud af, om de vil ind igen. Jeg håber det aldrig sker.

Men de konservative, som er så forargede og nu stikker dolken ryggen på ham, burde huske på at mange af dem udelukkende har hans kæmpe valgsejr i 19 at takke for deres nuværende plads i parlamentet. Hvis de ikke var sådan nogle hyklere burde de selv nedlægge deres mandat og prøve, om de ville være i stand til at vinde uden ham næste gang.

Torben Siersbæk

@Flemming Olsen - 09. juli, 2022 - 23:36

"det var ikke Johnsons men skvadderhovedet Camerons ide med en rask lille afstemning om EU -medlemskabet, som skulle styrke ham politisk."

Korrekt!

Men det var skvadderhovedet Boris Johnson, der turnerede med de falske løfter om UK's gyldne fremtid ude af EU.

Nu kan alle se, at han - og den løsning HAN aftalte med EU - IKKE leverer varen!