Folk

’Ved ikke’ og ’ingen af ovenstående’ er klart forrest i kampen om at blive ny britisk premierminister

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Den tidligere finansminister Rishi Sunak er bookmakernes favorit i kapløbet om at afløse Boris Johnson som britisk premierminister – han kommer ind på en tredjeplads, et godt stykke efter »ved ikke« og »ingen af ovenstående«.

Den tidligere finansminister Rishi Sunak er bookmakernes favorit i kapløbet om at afløse Boris Johnson som britisk premierminister – han kommer ind på en tredjeplads, et godt stykke efter »ved ikke« og »ingen af ovenstående«.

Ritzau/Scanpix

Debat
12. juli 2022

Forræderen, Margaret Thatcher-jam og Storbritanniens Jan E. Jørgensen. Her er den hurtigst tænkelige gennemgang af kandidaterne til at afløse Boris Johnson

Premierminister: Med 11 kandidater er kapløbet om at afløse Boris Johnson som britisk premierminister helt åbent. I en ny meningsmåling kommer bookmakernes favorit, tidligere finansminister Rishi Sunak, ind på en tredjeplads, et godt stykke efter »ved ikke« og »ingen af ovenstående«.

Rishi Sunak: Ganske vist var Johnsons afgang relativt længe undervejs, men det viser sig nu, at Sunak købte domænet til sin kampagnehjemmeside www.ReadyForRishi.com allerede i december sidste år, mere end et halvt år før jobbet som leder for Det Konservative Parti blev ledigt.

Liz Truss: Blandt favoritterne finder man også udenrigsminister Liz Truss, som går til valg på lav skat, stort militær og konstante Margaret Thatcher-referencer. Og så har hun engang hyldet unge mennesker som en generation af »Uber-kørende, Airbnb-boende, Deliveroo-spisende frihedskæmpere«.

Jeremy Hunt: Endelig er der Jeremy Hunt, som tabte formandsvalget til Johnson i 2019. En anstændig Jan E. Jørgensen-agtig karakter, som aldrig siger noget grimt om de brune og de fattige, men altid er klar til at skære i velfærden, så der er råd til at lette selskabsskatten.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Fra Monty Pyton "De skøre riddere":

»Strange women lying in ponds distributing swords is no basis for a system of government.«

Måske skulle briterne alligevel prøve :-D

Have en god dag...