Klumme

Aldrig har britisk politik været mere fattig på ideer

Fra keynesianismen til thatcherismen til Tony Blairs tredje vej var de politiske ideer en afgørende motor for politikudvikling. Nu driver den politiske klasse rundt uden intellektuelt ror og uden reelle visioner for at skabe samfundsforandringer
Den førende konservative kandidat til at blive partichef og Storbritanniens premierminister, Liz Truss, taler til vælgermøde i Cheltenham den 11. august.

Den førende konservative kandidat til at blive partichef og Storbritanniens premierminister, Liz Truss, taler til vælgermøde i Cheltenham den 11. august.

Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix

Debat
17. august 2022

Hvad forestiller Liz Truss – den førende konservative kandidat til at blive ny partichef og premierminister – sig, der foregår i Storbritannien i dag? Hvad tænker Labours oppositionsleder, Keir Starmer, om det?

Er det gået op for de politiske ledere, at en lang tørke giver rekordlave høstudbytter? At køerne til fødevarehjælp vokser, mens profitterne tager himmelflugt? Hvordan forstår de den særlige kombination af sociale, økonomiske og økologiske kriser i 2022, som skaber kaos i så manges tilværelse? Sandheden er: Det ved vi ikke. Og det gør de måske heller ikke selv.

Truss har ganske vist skitseret en konsistent ideologisk holdning – skat og bureaukrati hindrer Storbritanniens økonomi i at vokse. Desværre er påstanden så let at modbevise og åbenlyst forankret i Thatcher-nostalgi, at den er ubrugelig som vejviser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her