Klumme

Vi besætter skoler over hele verden for at protestere mod manglen på klimahandling

Mellem september og december 2022 besætter vi skoler og universiteter over hele verden. Vi kan ikke blive ved med bare at gå i skole og læse lektier og lade, som om at alt er i orden, når planeten brænder
Den klimaaktivistiske gruppe End Fossil: Occupy opfordrer til at besætte skoler og universiteter i kampen for at redde kloden fra ødelæggelser af klimaet. Her er det en klimamarch i maj 2021 på Christiansborg Slotsplads fra Nørrebro til Christiansborg Slotsplads.

Den klimaaktivistiske gruppe End Fossil: Occupy opfordrer til at besætte skoler og universiteter i kampen for at redde kloden fra ødelæggelser af klimaet. Her er det en klimamarch i maj 2021 på Christiansborg Slotsplads fra Nørrebro til Christiansborg Slotsplads.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Debat
2. august 2022

Elever og studerende over hele verden har planlagt at tage skolestrejken til et nyt niveau, hvor vi besætter vores skoler og universiteter for at kræve afslutningen på den fossile økonomi.

Inspireret af studenteraktivister i 1960’erne, vil vi unge fra Klimabevægelsen gøre op med business as ususal. Det er ikke, fordi vi ikke kan lide at lære. Det er, fordi det, vi allerede har lært, har gjort det klart for os, at vi ikke kan sikre en beboelig planet nu og i fremtiden uden dramatiske ændringer af systemet.

Men hvorfor så besætte?

Fordi vi har marcheret. Vi har startet underskriftsindsamlinger. Vi har skrevet åbne breve. Vi har haft møder med regeringer, bestyrelser og kommissioner. Vi har slået til. Vi har fyldt pladser, gader og alleer med tusinder, sammenlagt millioner af mennesker på kontinenter over hele verden. Vi har skreget af vores lungers fulde kraft.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Det lyder som en god ide.
Husk dog også på, at der denne gang også står en hel del af den ældre genereration, som er lige så frustrerede over den manglende klima-handling.
Generationerne er ikke fjenden.

Kirsten Nielsen, Mogens Kjær, Flemming Berger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

Spændende at se, hvad det udvikler sig til også her i DK.
Man kan jo altid komme med indvendinger - der er meget, man ikke vil have og kun lidt om, hvad man ønsker, men det kan vi andre så bakke op om.

Eva Schwanenflügel og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar