Folk

Beyoncé ændrer sangtekst efter kritik

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Popstjernen Beyoncé har fået kritik for at bruge udtrykket ’spaz’ på sit nye album.

Popstjernen Beyoncé har fået kritik for at bruge udtrykket ’spaz’ på sit nye album.

RUBA/Scanpix

Debat
4. august 2022

Fans af den amerikanske popstjerne Beyoncé er færdige med at bruge udtrykket ’spaz’ (at spasse ud) som en neutral betegnelse for at have det helt skørt, så nu skal det ord fjernes fra et af hendes nye numre

Beyoncé I: Beyoncé har muligvis haft så travlt med at færdiggøre sit nye album Renaissance, at hun ikke har haft tid til at følge med i de popkulturelle nyheder. I hvert fald er det gået hen over hovedet på hende, at ordet spazzing (der cirka svarer til at spasse) kunne genere nogen.

Beyoncé II: I sangen »Heated« rapper Beyoncé »Spazzing on that ass/ spaz on that ass.« Det har hun fået kritik for, fordi ordet ikke bare betyder at gå amok, men også bruges nedladende om de spasmer, som for eksempel folk med cerebral parese har. Beyoncé har nu lovet at fjerne ordet fra sangen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Martin Jensen

Skønt hvordan markedet i dag belønner folk for at være selvcensurerende kujoner. Kunst uden kant er åbenbart det nye sort. Men det bliver sikkert værre endnu: Nacicismen er intens blandt de woke, og kampen om at være den der opfinder den næste krænkelse, raser. Men i det mindste var der en vis fornøjelse i at se woke Beyoncé blive angrebet af sine egne.

Martin Jensen

Og ja, "Nacicismen" mangler et "r", det er helt rigtigt set