Læserbrev

Kære liberale studerende. Stå ved jeres holdninger, selv om I bliver undertrykt og udskammet

Landets universiteter er knaldrøde ekkokamre, hvor man ikke må sige højt, at man er borgerlig. Lad os gøre en dyd ud af at stå ved vores holdninger, ændre på tonen i debatten og møde hinanden med et åbent sind
Medmindre man studerer på CBS, går man på landets universiteter rundt i et knaldrødt ekkokammer, mener formand for Nye Borgerlige i Odense Mathilde Hammer.

Medmindre man studerer på CBS, går man på landets universiteter rundt i et knaldrødt ekkokammer, mener formand for Nye Borgerlige i Odense Mathilde Hammer.

Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Debat
17. august 2022

Når mine medstuderende fortæller, at de stemmer på Enhedslisten, stiller ingen spørgsmålstegn. Når jeg siger, at jeg er aktiv i Nye Borgerlige, bliver der løftet øjenbryn.

Medmindre man studerer på CBS, går man på landets universiteter rundt i et knaldrødt ekkokammer. Som studerende på Syddansk Universitet har jeg selv mærket på egen krop, hvordan der bliver kigget skævt, når jeg siger, at jeg er borgerlig. For ja – det må man vist ikke sige højt. Jeg er på grund af min borgerlighed flere gange blevet kaldt ’privilegieblind’ og andre skældsord.

Hvorfor skal vi borgerlige nedgøres? Hvorfor må vi ikke stå ved vores holdninger?

I april hang vi i Konservative Studerende muhammedtegninger op på SDU’s gange. Tegningerne indgik som blikfang i en reklame for et event, vi stod for. 

Få timer efter at de var blevet hængt op, fik vi i bestyrelsen et tip om, at de var blevet taget ned af andre studerende. Efter tovtrækkeri endte det med, at SDU’s rektor, Jens Ringsmose, kaldte det »stærkt beklageligt«, at tegningerne var blevet revet ned. Dette er blot ét ud af flere eksempler på, hvordan den borgerlige ytringsfrihed undertrykkes på landets universiteter.

Det er sindssygt ærgerligt, at disse mennesker, som tilsyneladende ikke var begejstrede for eventet, ikke tog debatten om, hvorfor de ikke syntes, at muhammedtegningerne skulle hænge rundt på SDU’s gange. Folk vælger at gå i flyverskjul i stedet for at diskutere uenighederne. Det er en utrolig ærgerlig tendens, som gør, at vi ikke kan møde hinanden med forskellige holdninger, og lige nu betyder det, at borgerlige værdier bliver undertrykt og udskammet.

Så kære nye studerende på landets universiteter – I skal ikke lægge låg på jer selv. Stå ved jeres holdninger. Mød dem af jeres medstuderende af anden politisk overbevisning med et åbent sind og en god debat. Spørg ind. Luk ikke i. Alle er her for at få ny viden, som ikke skal afskærmes med nedladende blikke og dumme skældsord.

Mathilde Hammer er formand for Nye Borgerlige i Odense

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torsten Jacobsen

Hvis det er et udtryk for 'ytringsfrihed' at hænge 'provokerende' plakater op, er det vel også et udtryk for 'ytringsfrihed' at pille 'provokerende' plakater ned..? Nedpillede plakater kan vel hænges op igen, indtil man selv eller de nedpillende bliver blå i hovederne, og så må den mest dumstædigt insisterende part vinde?

Man kan selvfølgelig også sætte sig med ansigtet i hænderne og tude over den urimelige krænkelse, som netop er overgået én.. som man gjorde i børnehaven.. ;)

--

Selvfølgelig havde det klædt 'Rødgardisterne' bedre, hvis de blot havde overklistret de unge 'konservatives' plakater med egne plakater.. For så efterfølgende at se deres egne overklistrende plakater overklistret med nye udgaver af de unge 'konservatives plakater..og så fremdeles..

..

Til sidst ville man så slet ikke kunne bane sig vej ned af SDU's gange for al den ud fra muren stående tonnage af 'ytringsfriheds'-understøttende pis og papir.. Vejen ville være aldeles spærret ned til det 'demokratiske dialogmøde', som Mathilde Hammer her på skrømt inviterer til..

--

Jeg er så heldig at have mødt et menneske, som jeg holder meget af. Hun svinger politisk med Nye Borgerlige, stemmer sikkert på Inger Støjberg næste gang..

Selv er jeg en slags 'rødgardist', blot er jeg for længe siden holdt op med at vurdere andre menneskers indhold og værdi ud fra deres politiske holdninger.. man bliver vel ældre? ;)

--

Snup en tudekiks, Mathilde Hammer...og bliv så gerne lidt mere voksen i en fart..

De der latterlige kategorier, du lige nu leger med...de eksisterer ikke i nogen konkret forstand, herude i virkeligheden..

Poul Erik Pedersen, Sonja Rosdahl, Inger Pedersen, Lise Lotte Rahbek, Leanette Nathalia Chresta Jensen, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Nader Ali og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Christian de Thurah

Diskussionen er nu ikke ligegyldig, for den handler også om forhold uden for “skolegården”, nemlig forskellen på at være uenig og det ikke at ville acceptere, at modpartens synspunkter overhovedet eksisterer. Uenighed er selve demokratiets dna, det andet har ikke noget med demokrati at gøre, hvad enten det er plakatnedrivning, cancel culture eller noget tredje fra den skuffe. Man behøver blot at forestille sig, hvordan det ville være, hvis personer med den holdning havde magt, som de har agt.

Torben Lindegaard

@Torsten Jacobsen 16. august, 2022 - 21:51

"Hvis det er et udtryk for 'ytringsfrihed' at hænge 'provokerende' plakater op,
er det vel også et udtryk for 'ytringsfrihed' at pille 'provokerende' plakater ned..?"
citat fra læserbrev

Det er slet ikke udtryk for ytringsfrihed at pille andres plakater ned ....
er svaret på dit spørgsmål.

Fakrisk er det lige det modsatte .... at pille andres plakater ned er
meningscencur på ren fascistiske - herunder rødfascistisk - facon.

Lise Lotte Rahbek

Christian de Thurah
Det er niveauet, ikke emnet, den er gal med.
Du hæver niveauet i dit indlæg ved at perspektivere oplægget, og det er det, som gør kommentarspalterne en hel del værd.
Men at kalde universitetet for et 'knaldrødt ekkokammer' i oplægget.. det er skolegårdsmentaliteten, hvor man synes det er i orden at smide skældsord tilbage i hovedet på afsender og tro, det skaber dialog og ikke skyttegrave.

Poul Erik Pedersen, Morten Jensen, Inger Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Claus Voltelen

Umiddelbart vækker Mathilde Hammers indlæg lidt undren hos mig. I overskriften henvender hun sig til liberale studerende, i teksten taler hun om Konservative og Nye Borgerlige. Nu er de klassiske liberale værdier ikke lige det, jeg først kommer til at tænke på, når talen falder på de 2 nævnte partier. (Må hellere præcisere: Frihed, lighed og broderskab og alt det andet med repræsentativt demokrati, beskyttelse af menneskerettigheder, lighed for loven osv.) Jeg kan godt forestille mig, at det menneskesyn, NB stiller til udtryk, kan virke provokerende, både på mennesker, der har en liberal grundholdning, og på mennesker, der er socialister. Det kan være grunden til de "løftede øjenbryn", Mathilde Hammer møder. Desværre er den yderste venstrefløjs reaktion lige så typisk, men sådan har det været siden 1968. Det kunne være spændende med debatter på universitetsniveau, baseret på viden og indsigt, frem for "jeg tror, jeg føler, og jeg er krænket".
PS: Jeg ved godt, at Det konservative Folkeparti i forrige århundrede flirtede med liberalkonservatisme.

Lillian Larsen, Viggo Okholm, Eva Schwanenflügel, Poul Erik Pedersen, Lise Lotte Rahbek og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar

Reelt set er der blandt de forholdsvis "frelste" røde en vis arrogance og rysten på hovedet over at os halvrøde ikke kommer på barrikaderne og støtter sandheden.
Men Mathilde her vælger direkte et parti der i den grad reelt ønsker mennesker med en anden tro ud af dette land , hvilket i den grad er et menneskesyn som i en globaliseringstid virker helt ude i skoven.
Gad vide hvad denne kvinde ville gøre, hvis dette parti fik magt og så kunne risikere at møde millioner af mennesker fra syd og øst som ville gøre gengæld for flere hundrede års udplyndring.
Men fuld respekt for at hun tager det her op-

Torsten Jacobsen

Torben Lindegaard,

Du gik tilsyneladende glip af min efterfølgende bemærkning?

Tekster bør læses i deres fulde sammenhæng..blot et venligt råd. ;)

Selvfølgelig havde det klædt 'Rødgardisterne' bedre, hvis de blot havde overklistret de unge 'konservatives' plakater med egne plakater.. For så efterfølgende at se deres egne overklistrende plakater overklistret med nye udgaver af de unge 'konservatives plakater..og så fremdeles..

..

Til sidst ville man så slet ikke kunne bane sig vej ned af SDU's gange for al den ud fra muren stående tonnage af 'ytringsfriheds'-understøttende pis og papir.. Vejen ville være aldeles spærret ned til det 'demokratiske dialogmøde', som Mathilde Hammer her på skrømt inviterer til..