Klumme

En psykiatriplan er ikke nok, hvis vi skal redde børn og unge ud af mistrivsel

Den enorme mistrivsel blandt børn og unge hænger sammen med mangel på uddannet velfærdspersonale. Og mine kolleger flygter fra pædagogfaget, fordi de ikke kan få lov til at give udfordrede børn den hjælp, børnene har brug for
11.000 pædagoger arbejder i dag i andre brancher. Mange af dem ville vende tilbage, hvis der var bedre rammer for at kunne udføre sit arbejde, vurderer pædagog Mette Skovhus Larsen i dette debatindlæg.

11.000 pædagoger arbejder i dag i andre brancher. Mange af dem ville vende tilbage, hvis der var bedre rammer for at kunne udføre sit arbejde, vurderer pædagog Mette Skovhus Larsen i dette debatindlæg.

Timo Battefeld

Debat
30. august 2022

I sidste uge kom over 1.000 psykologer med et fælles opråb til politikerne forud for forhandlingerne om en ny plan for psykriatrien. Deres budskab var, at en hovedårsag til den eksploderende mistrivsel blandt børn og unge er de rammer, vi giver dem i dagtilbud og folkeskolen.

Flertallet af de mange psykologer, der har underskrevet det åbne brev, arbejder i PPR, som er det kommunale organ, vi fagprofessionelle omkring børnene skal samarbejde i og med, når vi oplever, at børn mistrives. Så underskriverne ved, hvad de snakker om.

Dagligt ser jeg børn, der er i så stor mistrivsel, at det gør ondt. Mange børn går i rammer, som decideret skader deres udvikling. Jeg har set børn med diagnoser få massiv skolevægring, gå tilbage i deres udvikling og endda udvikle psykoser, fordi de bliver tvunget til at blive i folkeskolen i stedet for at blive visiteret til mindre skoletilbud.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Marianne Rosenkvist

Klarere kan det vist ikke skrives!

Mette Bulloch, Rolf Andersen, Eva Schwanenflügel, Susanne Kaspersen, Marianne Jespersen, Inger Pedersen og Leanette Nathalia Chresta Jensen anbefalede denne kommentar
Marianne Jespersen

Ja og tak for ordene. Lad det blive gentaget af alle som krav til politikerne ved valgmøder mv.

Mette Bulloch, Steen Obel, Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Grethe Kildegaard Nielsen

Jeg vil mene, at forebyggelse er billigere end behandling i det lange løb. Særligt hvis børn og unge skal i længerevarendebehandling, og hvis de bliver uarbejdsdygtige i store dele eller hele deres liv.

Det er omkostningsfuldt både menneskeligt og økonomisk.

Christian Gerhardt

Spot on. Er som eks underviser helt enig med det som der skrives og har selv følt det på min krop.

erik steenstrup dyhr

Restgruppen der ikke får hjælp, hverken før nu eller på sigt, er parkeret på landets bosteder. De er selvfølgelig glemt nu, men for 20 eller 40 år siden var de de unge som vi ikke kunne nå når psyken ikke passede med psykiatriens dogmer.
Ingen savner dem tilsyneladende nu.
De får en masse medicin og pandekager med sovs i - og det er så det. :-(