Folk

Den ville se Paris – og så dø

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Forsøget blev gjort, men skæbnen – og måske hvalen – ville det anderledes.

Forsøget blev gjort, men skæbnen – og måske hvalen – ville det anderledes.

Benoit Tessier

Debat
12. august 2022

Nogle gange vil man bare gerne have lov til at dø. Sådan må hvidhvalen, der forvildede sig ind i Seinen havde haft det, for trods utallige redningsforsøg fortsatte den sin selvmordstogt.

 

Hvidhvalen I: For et par dage siden blev der i floden Seinen spottet en hvidhval med kurs mod hovedstaden Paris, og det var noget værre rod, sagde forskere forbavset. For hvidhvalen, der normalt holder til i iskoldt vand omkring Grønland, svømmede nu rundt i fransk, lunkent ferskvand.

Hvidhvalen II: Først prøvede man at få den til at vende om, men det gad den ikke. Så begyndte man at kaste frosne sild, levende ørreder og endda vitaminer efter den, for den var forfærdeligt tynd. Men hvidhvalen havde ingen appetit og fortsatte ufortrødent sit selvmordstogt mod Paris.

Hvidhvalen III: Så begyndte hvidhvalen at udvikle små pletter på huden. Sandsynligvis fordi den slet ikke kan tåle at svømme i ferskvand, og så sagde forskerne: Stop. Den hval skal op af Seinen nu. Den blev derfor løftet op med kran og ført ind i en lastbil, som skulle køre den til havet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her