Folk

Den snusfornuftige Peter Skaarup er Folketingets nye enmandshær

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Danmarksdemokraterne har en »snusfornuftig tilgang til EU«, siger Peter Skaarup, der ikke længere vil ud af union og konventioner.

Danmarksdemokraterne har en »snusfornuftig tilgang til EU«, siger Peter Skaarup, der ikke længere vil ud af union og konventioner.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Debat
10. august 2022

Danmarksdemokraternes ene mand i Folketinget henviser til snusfornuften, hver gang han skifter position.

Snusfornuftige I: Peter Skaarup er blevet en enmandshær. Siden den 29. juli 2022 har han repræsenteret Danmarksdemokraterne (DD) i Folketinget. Sammen med Inger Støjberg siger han i en video i den anledning, at DD skal opnå »indflydelse, og det i en snusfornuftig retning«. Men hvad betyder snusfornuft?

Snusfornuftige II: Ifølge ordbogen er snusfornuft en tænkemåde, der er tilbøjelig til at beskæftige sig med det velkendte, almindelige eller sikre, uden præg af originalitet, sprælskhed eller vovemod. For Skaarup betyder det kursskifte. Han vil ikke ud af EU, men tilbage til »det gamle EF«.

Snusfornuftige III: DD har en »snusfornuftig tilgang til EU«, siger Skaarup til Politiken. Han har også ændret syn på konventioner, som han før ville træde ud af. Støjberg & Skaarup vil overholde konventioner og i stedet »forhandle os frem til at mindske de negative konsekvenser«, siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her