Folk

Tyrkisk popsanger fængslet for joke om religiøse skoler

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Anholdelsen af den tyrkiske popsanger Gülşen Çolakoğlu møder kritik fra oppositionen i Tyrkiet.

Anholdelsen af den tyrkiske popsanger Gülşen Çolakoğlu møder kritik fra oppositionen i Tyrkiet.

Depo Photos

Debat
29. august 2022

Britney Spears er tilbage med et Elton John-nummer, mens en digital avatar-rapper er blevet fyret for at være en dårlig idé. Imens i Tyrkiet bliver en popsanger fængslet for at spøge med religion fra scenen

Britney Spears: For første gang i seks år har Britney Spears udgivet ny musik. Hun havde ellers erklæret musikkarrieren for slut, men så foreslog Elton John hende at synge nummeret »Hold Me Closer«, som er et mix af hans hits »Tiny Dancer«, »The One« og »Don’t Go Breaking My Heart« tilsat klublyd.

Digital cyborg-rapper: Musikselskabet Capitol Music har droppet sin kontrakt med rapperen FN Meka, som er en digital avatar lavet af kunstig intelligens ud fra en idé om, hvordan en sort, sej cyborg ville se ud. Aktivister har kritiseret figuren for at være stereotyp og projektet for at være respektløst.

Gülşen Çolakoğlu: En video fra en koncert med den tyrkiske popsanger Gülşen gik i sidste uge viralt og førte til, at hun fredag blev fængslet for at have »opildnet folket til had og fjendskab«. I videoen spøger hun med, at en fra hendes band skulle være blevet pervers af at gå på en religiøs skole.

Ghislaine Maxwell: Da Jeffrey Epsteins ekskæreste og medsammensvorne, Ghislaine Maxwell, tidligere i år blev idømt 20 års fængsel for blandt andet menneskehandel med mindreårige piger, ankede hun sagen. Hendes forsvarsadvokater har nu sagsøgt hendes bror for ikke at betale deres salærer.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her