Folk

Venstre vil guddødeme igen diskutere, om arbejde kan betale sig

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
De Konservatives partiformand og statsministerkandidat, Søren Pape, har netop fremlagt en økonomisk plan med skattelettelser for milliarder, og det må vække glæde i S-lejren, for nu kan de genbruge de gamle bannere med slogans som ’velfærd eller skattelettelser’.

De Konservatives partiformand og statsministerkandidat, Søren Pape, har netop fremlagt en økonomisk plan med skattelettelser for milliarder, og det må vække glæde i S-lejren, for nu kan de genbruge de gamle bannere med slogans som ’velfærd eller skattelettelser’.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Debat
19. august 2022

Valgkampsstemningen har allerede indfundet sig. Og selv om det er nu, partierne skal markere sig på deres nye visioner, så er der tilsyneladende også bare noget trygt og rart ved at kopiere tidligere års valgplakater og slogans

Valgdovenskab I: Valgfeberen raser allerede, og politikerne er gået direkte fra sommerferie til en form for ’kold’ valgkamp, hvor det vælter ud med politiske planer, forslag og løfter. Sådan virker det i hvert fald, men kigger man godt efter, er der altså også en vis træghed at spore.

Valgdovenskab II: Se bare på Venstres nye valgplakat. Den er helt sikkert frisk fra tryk. Problemet er bare, at den er en kopi af valgplakaten fra 2015. I en tid med krig, inflation og klimakrise mener Venstre stadig, at det vigtigste er at diskutere, om det kan betale sig at arbejde.

Valgdovenskab III: Dovenskaben er også at spore hos De Konservative. Her har de dog oppet sig og lagt en ny pressemeddelelse ud på deres hjemmeside. Det er næsten breaking news, når man ser, at den seneste er fra 2020. Men så igen, der er jo heller ikke rigtig sket noget vigtigt siden.

Valgdovenskab IV: Dog har Pape netop fremlagt en økonomisk plan med skattelettelser for milliarder. Det må vække glæde i S-lejren, for nu kan de genbruge de gamle bannere med slogans som ’velfærd eller skattelettelser’. På den måde får vi en rigtig valgkamp classic. Uambitiøst, men trygt.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her