SERIEFOLK

Detektor nedlægges – logisk nedlægges nu derfor også Fakta

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Fakta på H.C. Ørstedsvej i København, onsdag den 14. september 2022. Alle Fakta-butikker lukker inden årets udgang.

Fakta på H.C. Ørstedsvej i København, onsdag den 14. september 2022. Alle Fakta-butikker lukker inden årets udgang.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Debat
15. september 2022

Hvad skal med Fakta, når tjekkerne ikke længere tjekker ind?

Søren Pape: Meldingen om den konservative leders skilsmisse fra sin frit fabulerende dominikanske partner, Josue Vaszques, udløser medlidenhed, mishag og skadefryd i kommentariatet. For karrieren ofrer han kærligheden, lyder en gængs anklage.

Lone Theils: Men kærlighed har det med at gå i stykker, når løgne kommer frem, påpeger en kommentator. Klædeligt ville det ifølge hende være, at man lader den blå statsministeraspirant i fred med kærestesorgerne. Og kritiserer hans politik.

Dmitrij Kózak: Ifølge ’realister’ tvang vestlige løfter om ukrainsk NATO-medlemskab Rusland til at gå i krig mod landet. Nu afslører Reuters, at lige før invasionen fik Putins udsending her Kyivs garanti for, at Ukraine aldrig ville søge ind i NATO.

Faktatjekkere: For nylig besluttede DR’s ledelse at nedlægge programmet Detektor, der har ageret som et faktaafsøgende pejlemærke for den offentlige debat i Danmark. Som logisk opfølgende skridt meddeler COOP nu, at også Fakta vil blive nedlagt.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her