Læserbrev

Frie Grønne bør fokusere mere på klimaet og mindre på at få sin vilje

Frie Grønne nægter at danne alliance med Alternativet og Veganerpartiet, fordi de ikke vil gå på kompromis med deres mærkesager. Men det vigtigste er ikke Frie Grønne – det er klimaet. Vi risikerer, at magten går til de partier, der sylter klimaet
Frie Grønne med Sikandar Siddique og Susanne Zimmer holder sommerpressemøde i Bibliotekshaven i København tirsdag den 30. august 2022.

Frie Grønne med Sikandar Siddique og Susanne Zimmer holder sommerpressemøde i Bibliotekshaven i København tirsdag den 30. august 2022.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Debat
13. september 2022

Frie Grønnes folketingskandidater skriver den 9. september her i Information, at de »ikke vil gå på kompromis med [deres] værdier og mærkesager for at opnå en plads i Folketinget«. Men det handler ikke om dem. Det handler om klimaet.

Der er brug for et dybgrønt parti i Folketinget. Grib muligheden for klimaets skyld, og kæmp for, at alle fremtidige valg bliver klimavalg. Det burde trumfe alle forskelle og magtkampe at slå sig sammen med partier, der mener, at klimaet skal være permanent på toppen af dagsordenen.

Der er afgjort behov for mere radikale svar på klimakrisen, men at smide muligheden for parlamentarisk potens på porten og potentielt give valgsejren til den klimamæssigt mere uambitiøse del af Folketinget, fordi Frie Grønne partout vil have sin vilje – det forstår jeg simpelthen ikke.

Jeg deler desuden til fulde visionen om et samfund uden diskrimination og mere lighed, men undrer mig over, hvorfor man så ikke vil maksimere sine chancer for at kæmpe den kamp i Folketinget, hvor et dybgrønt parti også vil kunne løfte ambitionerne.

Lucas Honoré studerer statskundskab

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

De (såkaldt) grønne vælgere gør klogt i at overveje, om de socialister eller borgerlige. Og stemme i overensstemmelse hermed.

Thomas Vestergaard

Som vi igennem flere år har prøvet i Alternativet at samle den grønne bevægelse i et parti deler jeg fuldstændig Lucas bekymring og vil opfordre alle der vil klimaet at stemme på Alternativet. Vi har seriøst den største chance for at komme i Folketinget. Vi er ikke røde eller blå vi er grønne fordi klimaet er til salg for billige socialistiske eller liberale paroler....