Kommentar

Georg Metz: Hvorfor fanden var Støjberg inviteret til royal taffel?

Efter flere hundrede år lever den kongelige komedie stadig i bedste velgående. Det så vi til dronningens gallataffel, da Inger Støjberg mødte op
Den straffede Inger Støjberg stod med ét og hilste med dybe nej og smil i hele kontrafejet, uden at Livgarden greb ind og satte hende på porten, skriver Georg Metz om dronningens gallataffel.

Den straffede Inger Støjberg stod med ét og hilste med dybe nej og smil i hele kontrafejet, uden at Livgarden greb ind og satte hende på porten, skriver Georg Metz om dronningens gallataffel.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Debat
23. september 2022

I dag for 300 år siden blev der for første gang i Danmark opført et skuespil på dansk. Det nyåbnede Teatret i Lille Grønnegade spillede Molières Den Gerrige, et par dage efter Den Politiske Kandestøber. Det bedre borgerskab fik sig selv at se i Holbergs rummelige spejlkabinet. Teatret havde dog ringe succes og var ustandseligt truet af konservative universitetsfolk måske i skinsyge mod deres talentfulde kollega, professor Holberg. Bybranden i 1728 var ifølge præsterne ydermere Guds straf for teatergøglet. Siden kom Christian 6. til.

Den ikke just humoristisk anlagte monark, der havde fået pietismen galt i halsen, forbød fornøjelser, (gen)indførte tvungen kirkegang og mente sig i from forståelse med sin lige så kedsommelige dronning nærmere frelsen, såfremt alle i kongeriget kedede sig mindst lige så meget som de to tilsammen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Svend-Erik Runberg

Er det tilladt, at foreslå afskaffelse af monarkiet, og landsforvisning af støjsendere ?

Hanne Andreasen, Kurt Nielsen, Torben Siersbæk, Inge Lehmann, Arne Albatros Olsen, Gitte Loeyche, Susanne Kaspersen, Nike Forsander Lorentsen, Elisabeth From, Poul Anders Thomsen, Tommy Clausen, Mikael Benzon og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Er hun medlem af ordenskapitlet? (Det udtryk har jeg fra Egon Olsen :o)

Bjarne Tingkær, Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, uffe hellum og Svend-Erik Runberg anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Man leder stadigvæk efter sølvtøjet, fra Støjbergs bord.

Kurt Nielsen, Torben Siersbæk, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Susanne Kaspersen, Peter Meyling, Tommy Clausen og Svend-Erik Runberg anbefalede denne kommentar
Svend-Erik Runberg

@Torben Skov.
Ordenskapitlet (den øverste myndighed inden for ordensvæsenet) er hun næppe medlem af. Dog vil hun sikker få mange ordener, da ordener tydelig vis ikke kræver ordentlighed, men uddeles til / hænges på idioter.

Bjarne Tingkær, Peter Mikkelsen, Finn Egelund, Kurt Nielsen, Torben Siersbæk, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Susanne Kaspersen, Steen K Petersen, Søren Fosberg og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

Ja, kors og bånd og stjærner........

Kurt Nielsen, Torben Siersbæk, Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Svend-Erik Runberg

Det forlyder, at Støjsenderen efter besøg i de fine saloner i København, har købt et jordstykke i Kandestøberstederne, hvor hun med hjælp fra den lokale kandestøber (med aner tilbage til Holberg) vil opføre en frisørsalon. Speciale: Knold i nakken og tom i låget!

Torben K L Jensen

Tak for det Metz - jeg griner stadig.

Bjarne Tingkær, Finn Egelund, Kurt Nielsen, Torben Siersbæk, Eva Schwanenflügel, Erik Karlsen, Poul Genefke-Thye, Inger Pedersen, Gitte Loeyche, Poul Reynolds, Steen K Petersen, bjørn hamre, erik pedersen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Svend-Erik Runberg

Det er vist kutyme at Hoffet inviterer partiledere, - altså ledere af partier repræsenteret i Folketinget.
Danmarksdemokraterne (navnet) er ikke repræsenteret. - Hvor var Rasmus Paludan? Havde været et smukt par!

Bjarne Tingkær, Peter Mikkelsen, Kurt Nielsen, erik jensen, Lillian Larsen, Torben Siersbæk, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann og Gitte Loeyche anbefalede denne kommentar

Jo, DD er repræsenteret i FT. Indtil flere af DFs frafaldne FTsmedlemmer har jo meldt sig ind i DD.

Demokratiet længe leve.

Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Susanne Kaspersen og erik pedersen anbefalede denne kommentar

Det er da åbenlyst, hvorfor støjsenderen er inviteret. Vinderen er den, der bringer den mest aparte gæst.

Dinner for schmucks https://www.youtube.com/watch?v=KaVglFjQynk

Søren Kristensen

Kongehuset foretager vist ikke individuelle vurderingen på samme måde vi her bland pønblen, de har en protokol. Men men kan da godt undre sig over at protokollen ikke indeholder et kapitell om at udelukke straffede personer. På den anden side er der også noget forsonende over at håndhævelsen af ideén om at udstået straf er udstået straf. Det bliver skuespillet heller ikke mindre underholdende af. Synes nu alligevel Joachim skulle have kigget ret fremad, ligesom resten af holdet. Men 4-1 er også indenfor skiven.

Hun går simpelthen på vandet.

Jeg ville ønske at hun i beruset tilstand kørte ind i en betonpille - den handling kender vi jo konsekvensen af !
Jeg forslår en indsamling til indkøb af : En gammel Fiat Tipo og 2 flasker kirsebærvin

Torben Siersbæk, Gitte Loeyche og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Thomas Jørgensen

Kongehuset er plat og svindel så de matcher vist meget godt hinanden.

Der kan man bare se, jeg troede ikke hun ville mænge sig med folk i de fine københavnske saloner. Sikke et hykleri!

Bjarne Tingkær, Peter Mikkelsen, Christian Skoubye, Dan Jensen, erik jensen, Lillian Larsen, Torben Siersbæk, Eva Schwanenflügel, erik pedersen, Peter Meyling, Torben Skov, Inge Lehmann, Frederik Schwane, Lise Lotte Rahbek, Inger Pedersen, Carsten Munk, Eva Kjeldsen, Morten Jensen, Flemming Sørensen, Poul Reynolds, Susanne Kaspersen og Svend-Erik Runberg anbefalede denne kommentar
Lone Frederiksen

Jeg undrede mig også, men overvejede, om hun var inviteret i egen uværdige person, eller om hun kom som stand in for Søren Papes mand. Det så sådan ud, da de ankom.

Lillian Larsen, Lotte Jørgensen, Torben Siersbæk, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Svend-Erik Runberg og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Ulrik Bjørn Jeppesen

…som jeg husker det, var Mette Frederiksen da ogå med!
Og hvorfor fanden var hun inviteret?

Folkerepublikken Danmark

Svend Jespersen

Mon ikke, den slags officielle begivenheder er underlagt omhyggeligt protokollerede regler?

Georg Metz´ foragt for alt, der ligger til højre for Socialdemokratiet er velkendt og uendelig. Ingen nåde her, og selv om hans retorik kan være underholdende for nogle, er det så ikke på tide, vi fra hans side ser lidt omstillingsparathed, forståelse for betydningen af begrebet "nådens gave" og en ægte vilje til at forstå begrebet "mangfoldighed af meninger"?

Freddie Vindberg

Svend Jespersen:

"Mon ikke, den slags officielle begivenheder er underlagt omhyggeligt protokollerede regler?"

Svend Jespersen's foragt for alt, der ligger til venstre for Socialdemokratiet er velkendt og uendelig. Ingen nåde her, og selv om hans retorik kan være underholdende for nogle, er det så ikke på tide, vi fra hans side ser lidt omstillingsparathed, forståelse for betydningen af begrebet "nådens gave" og en ægte vilje til at forstå begrebet "mangfoldighed af meninger"?

Lis Taaning Johansen, Kurt Nielsen og Torben Siersbæk anbefalede denne kommentar
Torben Siersbæk

Rating: ud af mulige 5 i'er med rød prik over får Metz 10!

Torben Siersbæk

... Æhhhh...

Er det en tekstilfortolkning af Amagerhylden, den afdankede, fængselsstraffede lægprædikant p billedet er iført?

Ja, skarpe Metz. Det var en sær form for etikette-brug, at Inger Støjberg valgte at dukke op til taffel hos den, der har gjort hendes ordner til et overstået kapitel. Men skam er ikke et begreb, der indgår i den fodlænkede-rensedes vokabularium.
Hvad, der måske er endnu særere, er, at de danske medier helt har forbigået den samtale, som Lippert havde med partileder Støjberg, hvor hun ikke blot viste sig uden ordner, men også sad afklædt tilbage uden argumenter - andet end følelser og synsninger.
Og hvad, der måske er særest, er, at de mange mennesker, der bakker op om "Inger" , tilsyneladende er de samme, som hylder Hendes Majestæt, som har afordnet den fodlænkerappe partileder. Hvorfor? De af hendes støtter, jeg har talt med, begrunder, at hun siger det, hun mener. Men Lippert afdækkede jo, at hun mener ingenting - eller rettere kun Inge-ting.

Hanne Andreasen, Lili Kress, Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen og Torben Siersbæk anbefalede denne kommentar
Lis Taaning Johansen

Undrer mig over, hvor meget nogle kommentarer her ligner kommentarer på FB. Troede ærligt talt, at niveauet her var højere.