Læserbrev

Københavnernes største frygt er cykeltyveri og ikke bandekonflikter, Mette Frederiksen

Den største utryghed i København er hverken bander eller overfald, men larm og cykeltyveri. Derfor er Mette Frederiksens opstillede skræmmebillede blot et skalkeskjul for at begrunde bandepakkens strengere straffe
Sidste år blev København kåret til verdens mest sikre by. Her er det Nørreport Station i det indre København.

Sidste år blev København kåret til verdens mest sikre by. Her er det Nørreport Station i det indre København.

Martin Lehmann

Debat
6. september 2022

Da Mette Frederiksen (S) den 23. august præsenterede regeringens nye bandepakke, lød det, at der er store dele af Storkøbenhavn, hvor hun aldrig selv ville turde at gå.

Den følelse er hun alene om, for spørger man københavnerne selv, er det hverken bander, overfald eller skyderi, som bekymrer dem mest. Det er larm og cykeltyverier.

Sidste år blev København endda kåret til verdens mest sikre by. Og Københavns Kommunes årlige tryghedsundersøgelse har talrige gange slået fast, at københavnerne generelt er trygge ved at færdes i byen. Et faktum som jeg mener, at vi kan være meget stolte af.

Statsministerens udtalelse er derfor ærgerlig og står i stor kontrast til, hvad københavnerne selv oplever i deres by.

Udtalelsen er dels ærgerlig, fordi den devaluerer det store arbejde, vi gør for, at København skal være en tryg by at opholde sig i.

For ja, der er få områder af byen, hvor folk er og har været mere utrygge end andre områder. Men her sætter vi løbende massivt ind med gadeplansmedarbejdere og andre tiltag, såsom aktivitetstilbud og idrætsprojekter, som har skabt tryghed i gaderne.

Tiltag, hvor vi hjælper unge fra udsatte boligområder i fritidsjob, ind i idrætsfællesskaber eller det lokale foreningsliv. Forebyggende indsatser, der griber de unge, inden de kommer ud i en kriminel løbebane.

Når Mette Frederiksen går ud og siger, som hun gør, så kan det kun være et forsøg på at begrunde bandepakkens initiativer om strengere straffe. Initiativer, som ingen med viden om bandemiljøerne, kan se fornuften i. De peger i stedet på at styrke netop forebyggende indsatser som dem, vi har fokus på i København.

Én ting er sikkert. København er en både tryg og fantastisk by. Det er jeg glad for, at statsministerens egen partifælle, og min politiske kollega på Københavns Rådhus, Sophie Hæstorp Andersen, efter statsministerens udtalelse også har været ude at slå fast.

Karina Vestergård Madsen er socialborgmester i København for Enhedslisten

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Tak for den artikel.
Det var mest interessant var at kigge i Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE'
Mon ikke MF skulle have tillade sig selv at læse den før hun dummer sig med sin støtte udtalelse til regeringens nye bandepakke.

Frederik Schwane, Rolf Andersen, uffe hellum, Ninna Maria Slott Andersen, ingemaje lange, John Damm Sørensen, Inger Pedersen og Carsten Munk anbefalede denne kommentar

Nu er der jo mange flere stemmer i at komme efter nogle indvandrere end der er i at gøre noget ved cykeltyverierne.

Så længe Mette lugter stemmer er intet helligt.

Det virkeligt sørgelige er at så mange fortsat køber hendes vælgerbedrag.

uffe hellum, Ninna Maria Slott Andersen og ingemaje lange anbefalede denne kommentar

TAK, Karina for at der - også - findes politikere som dig ;)