Læserbrev

Mattias Tesfaye: Tryghed skal ikke afhænge af, om du bor i Husum eller i Kartoffelrækkerne

Regeringens forslag til en ny bandepakke skal øge politiets indsats mod banderne i Københavns Kommune, hvor utrygheden flere steder er for høj. Der skal mere end Enhedslistens idrætsprojekter til, før vi kommer bandekriminalitet til livs
Politiet arbejder i Gadelandet, hvor der så sent som i 2020 var et banderelateret drabsforsøg.

Politiet arbejder i Gadelandet, hvor der så sent som i 2020 var et banderelateret drabsforsøg.

Jens Dresling

Debat
13. september 2022

Socialborgmester i København, Karina Vestergård Madsen (Ø), giver her i avisen udtryk for, at statsminister Mette Frederiksen (S) er alene om at mene, der er steder i hovedstaden, hvor det er utrygt at færdes.

Helt alene er hun desværre ikke. I Brønshøj-Husum føler knap hver femte borger sig utryg i deres eget nabolag. Godt hver tredje er utryg ved at færdes i deres nabolag i aften- og nattetimerne. Det viser en tryghedsundersøgelse fra borgmesterens eget rådhus, som hun selv refererer i sit indlæg.

Samme undersøgelse viser også, at utrygheden er meget skævt fordelt i kommunen. Jo længere ud ad Nørrebrogade og Frederikssundsvej, man cykler, jo mere stiger utrygheden. Det bør en socialist da interessere sig for? Det bekymrer i hvert fald statsministeren og mig selv.

Så sent som i 2020 fandt et drab sted på en parkeringsplads på Åfløjen i Brønshøj, og der var et drabsforsøg i Gadelandet, også i Brønshøj. Begge hændelser har politiet vurderet til at være banderelaterede.

Det er da ikke tilfredsstillende?

Det er rigtigt, at der er masser af steder i København, hvor det er trygt at færdes. Heldigvis. Men vi må ikke glemme de dele af København, hvor alt for mange ikke tør tage S-toget om aftenen eller cykler en omvej hjem for at undgå mørke stier.

Karina Vestergård Madsen fremhæver idrætsprojekter som en god vej til forebyggelse. Det er en god idé, og da også en væsentlig del af regeringens politik. Men når det handler om den hårde kerne, har vi brug for politiet.

Med regeringens nye bandepakke styrker vi derfor politiets indsats mod banderne. Det skal være sværere at rekruttere unge til den organiserede kriminalitet. Flere af bagmændene skal stilles til ansvar for deres handlinger. Og indsatsen mod både knive og skydevåben skal skærpes.

Men forebyggelse er også en vigtig del af pakken. Vi vil blandt andet øge fokus i SSP-samarbejdet på børn og unge, der er i risiko for at blive rekrutteret til bander. Og vi vil indføre lommepengejob til 13-17-årige, der vil forlade en truende, kriminel løbebane.

Jeg er meget glad for vores bandepakke og utålmodig med at få den omsat til virkelighed. Tryghed skal ikke afhænge af, om du bor i Husum eller i Kartoffelrækkerne. Hvis vi skal skabe en by, hvor alle har en chance for at blive en del af fællesskabet, skal det være trygt for alle.

Mattias Tesfaye er justitsminister og socialdemokrat

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Udvisning (efektueret) er den største gulerod for at holde sig inden for lovens rammer......med eller uden familien - alt efter alder.
Lige nu giver det prestige, at "slippe afsted med" og at kunne vise dominans......det er ekstremt farligt for dels samfundssammenhæng og dels integrationen.....og ødelægger det for dem, der bliver på den lovlige bane (undrer mig at protesterne ikke kommer dobbelt op fra netop dem).
Mennesker skal ikke dømmes på hudfarve, men på deres handlinger !!!!..
..og konsekvens af valg og handlinger er nødvendig for sammenhængsforståelse og samfundstryghed.....og følelsen af samfundsansvar.
At bortforklare de reelle problemer, hjælper ikke nogen.

Det er sjovt at Københavns kommune har fået lavet en undersøgelse,der faktisk viser noget ganske andet,end det som foregår i regeringens hoveder.
Regeringens snak om utryghed er vist mest designet til valgkampen,da man jo prøver at få fat i vælgere fra Sdr.Bøvelse der intet aner om virkeligheden i København.
Udspillet dækker i virkeligheden over at S ikke har en reel samlet politik og vision for fremtidens Danmark.
For dovne politikere er det bare det nemmeste at snakke i overskrifter.

Peter Mikkelsen, Anders Reinholdt, Bjørn Pedersen, Dorte Sørensen, Steffen Gliese og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar

Carla Sands copy cats!

Jamen, så berolig dem! Der er jo ingen objektiv grund til den angst.
Men det vil dog også hjælpe meget på god forebyggelse i fremtiden, hvis man fik skabt en folkeskole, der sørgede for, at eleverne blev imødekommet på deres faglighed på et så højt niveau, som man i vore internationale tider kan forvente og forlange det.

Peter Mikkelsen, Bjørn Pedersen, Dorte Sørensen og Peter Meyling anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

Hvis folk føler sig utrygge, kan Tesfaye købe disse mennesker en bamse og en sutteklud.

Hvis folk derimod er reelt og faktisk og akut truede, ja så send politiet.

Hvorfor skal mine skattepenge gå til hjælp til nogle ynkeligt krænkelsesparate skvat, der blot føler sig truede?

Øøhh tænker lige - bor I alle sammen på øde øer, uden aviser og tv?

"Krænkelsesparate der føler"..."ingen objektiv grund til angst:.... "køb dem en bamse og en sutteklud".

@Inge Nielse
Nej,tværtimod.
Jeg bor lige ved siden af et socialt boligbyggeri med masser af unge indvandredrenge.Jeg går ofte igennem bebyggelsen sent om aftenen og har faktisk aldrig følt mig utryg eller truet af andre end vores regering,som ikke laver andet end at så had og splittelse.
Hvor bor du selv?

Måske du som Bjørn Pedersen skriver,har brug for en bamse og en sutteklud,siden du lægger så meget vægt på avisoverskrifter..

Peter Mikkelsen

Den væsentligste grund til at begå kriminalitet er penge. Der omsættes for en milliard kroner cannabis om året i Danmark. Frigiv nu den cannabis - lovgivningen har spillet fallit i mere end 50 år.

@Peter Mikkelsen
Du har da så evigt ret.
Problemet for regeringen og de borgerlige partier er jo bare at kriminaliteten især blandt indvandrer ville falde så meget,at de ikke længere har nogle syndebukke.

Petet Meyling. Jeg bor I alment/socialt byggeri.....ikke ved siden af.

Kriminalitet udspringer af tiltrækning til hurtige penge og prestige i den grupering man gerne vil identifisere sig med.

Fri hash?......hvor mange tror I venter med hash til de er atten år?
Narkomarkedet forsvinder ikke ned frigivning af hash....det vil dels fortsltte som nu ....udbud/pris/ leverin ved døren/under 18år osv og dels vil andre områder bare stige.
Mange hurtige penge.
Hilsen en misbrugsbehandler

Bjørn Pedersen

Inge Nielsen, jeg bor også i et alment boligområde, i Aalborg. Min pointe er at der er en kæmpe, men desværre ikke politisk anerkendes at være en kæmpe forskel på at føle sig og faktisk være det.

Hvis du bliver utryg ved bare at se på en flok unge ikke-vestlig drenge, der blot råber ad hinanden eller hvis du bliver utryg ved at se en tigger, så ja... så har du brug for bamse og en sutteklud. Ikke for atTesfaye sender politiet ud til dig for at beskytte dig mod dem, du føler dig krænkede af. Det er simpelthen en grotesk spild af samfundets ressourcer, og komplet uværdigt for voksne mennesker i et såkaldt demokratisk velfærdssamfund.

@Inge Nielsen
Og du har som misbrugsbehandler oplevet at forbudet har hjulpet på noget som helst?
Det eneste det gør er at trække unge ind i kriminalitet.
Hilsen en som kender miljøet.

Nej, Inge Nielsen, kriminel bliver man, når andre døre synes at være lukkede for én. Det gælder næsten universelt.

Bjørn Pedersen

"..forskel på at føles og faktisk være utryg", altså.

Bjørn Pedersen

Og måske skulle Tesfaye læse afsnittet om Brønshøj-Husum igennem en gang til. Særligt det afsnit der handler om hvilke typer af utryghedsskabende adfærd, der har været udtrykte mest bekymring for i det kvarter, samt figuren lige ved siden af der viser antallet af faktiske sager kontra hvad folk antager er antallet af sager.

Hmm er der andre, der kan huske dengang Mattias Tesfaye havde politiske holdninger til samfundets udvikling og indretning?
Holdninger baseret på reelle ønsker om reelle forandringer af forhold, der udgjorde reelle problemer.
Bare sådan som kontrast til den aktuelle småpopulistiske meningsgøgler, der puster til gløder for at skabe en brand man efterfølgende kan tage æren for at slukke.

Egon Stich, Bjørn Pedersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Steffen Griese og Peter Meyling vi må vist bare være enige om at være uenige.