Folk

Søren Espersen ofrer hårpragten for de iranske kvinder

Er der noget bedre end politikere, der gør noget vildt og vovet på live-tv? Nej, og derfor var det selvfølgelig også både underholdende og tåkrummende, da Søren Espersen lod sit i forvejen karseklippede hoved kronrage i solidaritet med iranske kvinder
Søren Espersen ofrede de sidste tilbageværende millimeter på hovedet, da han denne uge gæstede Go’ aften Live.

Søren Espersen ofrede de sidste tilbageværende millimeter på hovedet, da han denne uge gæstede Go’ aften Live.

Jens Dresling

Debat
24. september 2022

Søstersolidaritet I: Søren Espersen vil have danske muslimske kvinder til at vise deres »søstersolidaritet« med de iranske kvinder, der brænder deres tørklæder og klipper deres hår i protest mod det iranske moralpolitis arrestation af en 22-årig kvinde, som for nylig døde i deres varetægt.

Søstersolidaritet II: »Nu forventer vi, at alle de kvinder hertillands, som bærer den undertrykkende islamiske hovedbeklædning, også afbrænder DERES – i nødvendig solidaritet med de iranske frihedskæmpere – men se, om det sker!« skrev han på Twitter, og vupti! Så ringede Go’ aften Live.

Søstersolidaritet III: Her blev Espersen sat over for tre unge muslimske kvinder, som han opfordrede til at klippe deres hår eller smide tørklædet. »Hvilken solidaritetsmetode vil du egentligt selv bruge?!« spurgte en af kvinderne tilbage, og vupti! Så sad Espersen ude i sminken og lod sig kronrage.

Søstersolidaritet IV: Det var selvfølgelig et kanonstærkt statement. Lad os lige blive enige om det. For måske er det ikke 1:1 det samme som at smide tørklædet eller klippe håret af som kvinde. Men det var næsten rørende at se, da et par millimeter hår gled af det i forvejen karseklippede hoved.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her