Klumme

Hvis man vil tage klimaforandringerne alvorligt, kan man ikke fortrænge Pakistans situation

Gigantiske oversvømmelser har sat en tredjedel af verdens femte mest folkerige land under vand – et varsel om en klimafremtid, der også vil opsluge den rige verden. Men vestlige medier skrev hellere om en festglad finsk statsminister
Voldsom regn har ramt Pakistan denne sommer, og de kraftige regnskyl fortsætter. På billedet forsøger de lokale i Sindh at komme igennem de voldsomme mængder regn i gaderne.

Voldsom regn har ramt Pakistan denne sommer, og de kraftige regnskyl fortsætter. På billedet forsøger de lokale i Sindh at komme igennem de voldsomme mængder regn i gaderne.

Ritzau Scanpix

Debat
13. september 2022

I dag kæmper Pakistan – verdens femtemest folkerige land – for sin overlevelse.

Denne sommer ramte monsunregn i enorme mængder landet fra nord til syd. Og kraftige regnskyl fortsætter: Sindh, landets sydligste provins, har i de seneste par uger fået 464 procent mere regn end periodens trediveårsgennemsnit. Samtidig sætter afsmeltningen fra Pakistans gletsjere nye rekorder i omfang og tempo. Tilsammen har de to effekter af klimakrisen skabt monstrøse oversvømmelser i store dele af landet. 90 procent af høsten i Sindh meldes ødelagt, Edhi Foundation – Pakistans største sociale hjælpe-ngo – advarer om, at de, som har overlevet oversvømmelserne, i store tal nu risikerer at bukke under for sult.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jette Kjældgaard

Tak for opråbet!

Arne Thomsen, erik pedersen, fin egenfeldt, karoline klaksvig, John Andersen, Arne Albatros Olsen og Elisabeth From anbefalede denne kommentar

Det er SÅ sørgeligt og uhyggeligt, både den enorme naturkatastrofe i sig selv, og den vestlige ligegyldighed forfatteren beskriver!

Jette Kjældgaard, Arne Thomsen, Jacob O, erik pedersen og Carsten Munk anbefalede denne kommentar
Tommy Rasmussen

Det er fortvivlende, at vi i vesten ikke bliver berørt af, hvad der sker i Pakistan, og alvorlig bange for, hvor hurtig og voldsom klimakatastroferne vælter ind over os!

Ved ikke om det er annoncekroner der mangler for at få opmærksomhed men herigennem kan man donerer til Unicef nødhjælp i Pakistan
https://www.unicef.org/emergencies/devastating-floods-pakistan-2022