Klumme

Bernie Sanders: Demokraterne må tale om andet end abortret for at vinde midtvejsvalget

Amerika står i en langstrakt, strukturel økonomisk krise med faldende realløn, skrumpende middelklasse og stigende ulighed. For at vinde midtvejsvalget må demokraterne træde i karakter og tale økonomi, ikke fortabe sig i retten til abort
Amerika står i en langstrakt, strukturel økonomisk krise med faldende realløn, skrumpende middelklasse og stigende ulighed. For at vinde midtvejsvalget må demokraterne træde i karakter og tale økonomi, ikke fortabe sig i retten til abort

Angela Weiss

Debat
20. oktober 2022

I alle mine år i politik har jeg arbejdet for, at loven skal sikre kvinders frie valg.

Derfor blev jeg også gal i skralden, da USA’s højesteret tidligere i år åbnede for, at enkeltstater kan kriminalisere abort.

Selvfølgelig må den udvikling vendes. Selvfølgelig må demokraterne også fokusere på kvindens ret til at bestemme over sin krop. Så meget desto mere fordi vi her har flertallet af amerikanerne på vores side. Det gør republikanerne sårbare.

Men nu da vi er trådt ind i midtvejsvalgkampens afgørende uger, er jeg lodret imod det råd, konsulenter og kampagnemagere giver de demokratiske kandidater: At selve det bærende budskab i deres valgkamp – i for eksempel reklamespots på tv – skal handle om abortret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Martin Christensen

Tak for at bringe dette vigtige indlæg.
Det er jo tendenser der også gør sig gældende på det europæiske kontinent, omend trods alt i en mindre absurd udgave.

Inger Pedersen, Alvin Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Så længe Demokraterne opstiller folk som Krysten Sinema (sikkert forkert stavet) og Machin og andre kryptorepublikanerne kan det fortsat kun gå galt. Og med uduelige såkaldte centrister som Pelosi, heller ikke. Der mangler et ægte, socialdemokratisk parti i USA (de tør jo næppe tænke tanken: socialisme).

Jeppe Lyngsø Bundgaard

"I alle mine år i politik har jeg arbejdet for, at loven skal sikre kvinders frie valg.

Derfor blev jeg også gal i skralden, da USA’s højesteret tidligere i år åbnede for, at enkeltstater kan kriminalisere abort."

Demokraterne har haft siden 1973 (Roe vs Wade) til at lave den afgørelse til føderal lov (codify).
Det har i ikke gjort, selvom i har kørt kampagner på kampagner på dette, for at få donationer fra folket, og kvinder især. Nu prøver du så igen at vinde på det ved denne klumme. I høster som i har sået.