Klumme

Europas højreradikale har skiftet ham – men de står stadig for ’vredens politik‘

Kvinder og unge mænd i jakkesæt står i dag i spidsen for partier, der har rødder tilbage i fascisme og nynazisme. Deres politik er ikke mindre uspiselig, men forbitrelsen, de næres af, er virkelig – og venstrefløjen adresserer den ikke
Ikke kun kvinder, men også unge mænd slår nu tonen an på Europas yderste højrefløj.

Ikke kun kvinder, men også unge mænd slår nu tonen an på Europas yderste højrefløj.

Fabio Cimaglia

Debat
1. november 2022

Engang blev Europas yderste højrefløj tegnet af lurvede gamle mænd, der var nostalgiske efter de gode gamle dage med orden, skrårem og støvletramp.

De højreekstreme partier i Frankrig og Italien ledes nu af kvinder, men blev grundlagt af tidligere SS-officerer, af veteraner fra Vichys kollaborationsregering og andre tvivlsomme skikkelser, der tonede frem fra Anden Verdenskrigs skygger. Sverigedemokraterna talte nynazister blandt sine stiftere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens christian jacobsen

En relativ klar analyse af centrum-venstres moralisme og deres arrogance og ligegyldighed overfor udgeæbsede befolkningsgruppers desperation. Hvor mange har i løbet af den hjemlige valgkamp adresseret disse grupper - bortset fra Frie Grønne?
Men at krone en rimelig analyse med skræmmebilleder af såkaldte 'fascister' på højrefløjen er ikke kun historisk tomgangssnak. Det er at lede den politiske mobilisering ind i blindgyder. Og væk fra at addressere en støt stigende ulighed i tilgangen til alting som centrum-venstre betragter som selvfølgelig.

jens christian jacobsen

udgrænsede....

Peter I Crawford

Det kan godt være det er moralistisk, også, men hvad gør vi ved at mange af de grupper der omtales, og mange i de grupper, rent faktisk er racister og fremmedhadere ? Kan ikke se noget galt i at have høje moralske standarder.

jens christian jacobsen

Peter Crawford: Fint med moral. Bare det ikke erstatter gedigen analyse.